ÖPPET: Mysiga kaféer att besöka i höstmörkret

Hösten är här och det börjar bli mörkare och lite ruggigt. Vad passar bättre med en mysig höstfika? Vi tipsar om 6 kaféer som ligger på olika delar av ön och som är öppna nu under hösten.

Gotland 13 oktober 2022 14:02

 

undefined
Alla bakverk och rätter på Kubanen är bakade från grunden.

Café Kubanen 

På en vacker gård i Västerhejde ligger Café Kubanen. Ivan startade kaféet 2021 och här blandas gotländska smaker med kubanska influenser. Välj en kopp från någon av loppisfynden, njut av färgglada och klassiska bakverk eller kanske en kubansk sandwich. Under hösten är det öppet fredag till söndag 11.30-17.00.

undefined
Warfsholm bageri har öppet alla dagar i veckan.

Warfsholm Bageri 

I hjärtat av Klintehamn ligger Warfsholm bageri. Nybakade bullar, färskt bröd och en mängd bakverk att välja mellan. Slå dig ner i det mysiga lilla cafét, eller om höstsolen skiner är det härligt att sätta sig mot husväggen utanför och njuta av en kopp. Warfsholm bageri hittar du också i Visby innerstad på Södra Kyrkogatan 7.

Öppet i Klintehamn: Alla dagar 07.00-16.30 Visby: 07.30-16.30.

undefined
Själsö bageri har fått nya ägare som satsar på att ha öppet året runt.

Själsö Bageri 

Njut av smarriga bullar och en kopp varm choklad medans du ser havet storma en bit utanför. Det välkända cafét har nyligen fått nya ägare som satsar på att ha öppet året runt. Nu under hösten är det öppet under helger 08.00 till 16.00. 

undefined
Café Skolhuset har öppet måndag till fredag under oktober.

Café Skolhuset 

Befinner du dig på den östra sidan av ön är Café skolhuset ett mysigt alternativ. I ett av de gamla klassrummen står numera en cafédisk, men gamla leksaker, skolbänkar och klassfotona på väggen skvallrar om en annan tid. Här kan du fika hembakat året runt. Öppettiderna i oktober är måndag till fredag 11.00-16.00, då även dagens lunch serveras. Stängt på helgerna i oktober. 

undefined
Bonden & Bönorna har söndagsbrunch.

Bonden & Bönerna 

Stephanie Henning och Frida Håkansson öppnade restaurangen och kaféet Bonden & Bönorna i Slite under sommaren. Här hittar du gott kaffe och hembakat med fokus på närproducerat, och på söndagar kan du även boka in en härlig söndagsbrunch. Öppet onsdag till söndag 11.00-19.00 och fram till 23.00 på fredagar och lördagar. 

undefined
Café Gula Huset är det klassiska kaféet i Visby innerstad.

Café Gula Huset 

Café Gula huset har funnits med i många år och ligger på Tranhusgatan 2 i Visby. Här finns det nybakta bullar, bröd och tårtor varje morgon och sortimentet har varit detsamma i över 30 år. Om du fyller år när du besöker kaféet får du äran att välja en av de fina födelsedagskopparna. Café Gula huset har öppet lördagar och söndagar under hösten.