Har du en ful gräsmatta? – nu vill Gotland hylla dig

Har du svurit över din fula gräsmatta och varit arg över hur den ser ut på sommaren? Nu finns en tävling för dig där Region Gotland vill lyfta fram personer som tänker hållbart och följer bevattningsförbudet.

Kanske hade den här gräsmattan passat i den nya tävlingen?

Kanske hade den här gräsmattan passat i den nya tävlingen?

Foto: Region Gotland

Gotland2022-07-12 15:25

Region Gotland har nu startat en tävling på Instagram – som en slags påminnelse om bevattningsförbudet och vikten av att hushålla med det vatten som finns på Gotland.

Därför kommer regionen utse öns fulaste gräsmatta och uppmanar nu så många som möjligt att vara med i tävlingen. Du deltar genom att lägga upp en bild på Instagram, skriva en kort kommentar och hashtagga inlägget med #gotlandsfulastegrasmatta. 

"Många tycker nog det är tråkigt att se gräsmattan bli gul och torr under sommarens bevattningsförbud. Men Region Gotland vill vända på det och få gotlänningar och besökare att se den torra gräsmattan som ett tecken på att man tänker hållbart och tar ansvar för våra gemensamma resurser", skriver Region Gotland i sitt pressmeddelande. 

Mimmi Gibson säger att det är en viktig tävling för att förhoppningsvis kunna lyfta fram goda initiativ på personer som minskat sitt uttag av vatten och respekterat bevattningsförbudet:

– Vattenbristen på Gotland är allvarlig. Vi vill med detta initiativ lyfta fram goda föredömen och inspirera till en minskad vattenanvändning, säger Mimmi Gibson, tillförordnad marknads- och varumärkesansvarig för varumärket Gotland, Region Gotland.

Tävlingen startar den 12 juli och avslutas vid midnatt den 14 augusti. Vinnaren utses den 17 augusti av en jury bestående av Johan Mattisson, vd Gotlands Media, Sara Gistedt, Saras Hem & Trädgård och Mimmi Gibson, Region Gotland. Första pris är två timmars trädgårdskonsultation av Sara Gistedt hemma hos vinnaren.

Här kan du läsa mer om tävlingen.

Sara Gistedt, Mimmi Gibson och Johan Mattisson är en del av juryn som ska utse Gotlands fulaste gräsmatta.
Sara Gistedt, Mimmi Gibson och Johan Mattisson är en del av juryn som ska utse Gotlands fulaste gräsmatta.