Här är nyheterna under Gotland Grand National

Varje år presenterar Gotland Grand National flera nyheter för loppet. Här är nyheterna för GGN under 2021.

Gotland 21 oktober 2021 08:30

Conny Bohlin har under flera år varit med och arrangerat Gotland Grand National genom bolaget Nordic Sport & Event. Varje år har de presenterat olika förändringar som förhoppningsvis ska göra loppet bättre. 

– I år har vi fått in nya prispengar som gör att damerna kan vinna lika mycket som killarna. Ettan i respektive elitklass får 25 000 kronor, tvåan 12 500 och sedan får trean 8 000. Det är en jättesatsning som vi gör och något som SVT lyft mycket. Vi gör en riktig satsning för att få fler kvinnor att köra GGN. Det här är en viktig del i det, säger Conny Bohlin.

Fram till och med 2024 ska prispengarna höjas. Det året ska segraren av elitklassen kunna köra hem 100 000 kronor i prispengar.

– Om våra partners är med oss fortsatt är det vår målsättning. Till 2023 ska vi nå 300 kvinnor, i år är det 150 stycken som är med och kör, säger Conny Bohlin. 

Sedan har Gotland Grand National gjort om bansträckningen något för året – målsättningen är att det ska bli ännu mer intressant för publiken och tv-tittarna.

– Det kommer bli riktigt intressant. Sedan är det viktigt att man är ute i god tid om man vill se starten, det är viktigt att poängtera. 

Gotland Grand national siktar även på att bli världens mest miljövänliga endurotävling. 

– Vi ska kunna driva tävlingen enbart miljövänlig el. Det är vårt mål framåt. 

Om två år hoppas tillverkaren Cake kunna leverera en endurocykel som kan köra hela loppet med samma batteri.

– I dag måste man byta flera gånger under loppet och vi har fem-sex stycken anmälda i elklassen. Men när man klarar att köra GGN med ett batteri, då kommer de definitivt ha stor potential att vara med högt upp i elitklassen. 

Gotland Grand National inleds fredagen den 29 oktober och körs även under lördagen.


 
 
 
 
 
 

Läs mer!
Gotland

Missa inte att göra ett besök vid Grogarnsberget

Missa inte att göra ett besök vid Grogarnsberget

Se bilder från ett härligt vintergnistrande Gotland

Se bilder från ett härligt vintergnistrande Gotland

SE LISTAN: Flera julmarknader på Gotland

SE LISTAN: Flera julmarknader på Gotland