Gotländsk butikskedja satsar i Skåne

Nu är det klart att livsstilsföretaget Verkstan kommer öppna i Höganäs i Skåne. "När vi fick frågan om vi ville vara en av aktörerna i Salthallarna så sa vi alla delägare JA rakt ut", säger Anna Fohlin, en av delägarna.

Gotland 10 mars 2022 10:30

En storsatsning kommer att göras i Höganäs i Skåne. Salthallarna är samlingsnamnet för lokalerna som tidigare kallades Magasin – där finns 36 gamla lokaler där tidigare restauranger och butiker legat. Nu kommer utvalda aktörer inom restaurang och handel finnas i lokalerna. 

I ett pressmeddelande framgår det att målsättningen är att platsen ska bli Sveriges mest kreativa och inspirerande destination och mötesplats. 

– När vi fick frågan om vi ville vara en av aktörerna i Salthallarna så sa vi alla delägare JA rakt ut. Sedan har allt gått väldig fort. Att komma in från start, i den här kontexten och med de här ambitionerna så känns det helt rätt och oerhört spännande, säger Anna Fohlin, delägare av Verkstan The social life. 

I lokalerna kommer bland annat matkreatörer som Alex Sehlstedt, Christian Backe och Nebo Pavicevic att husera och göra matupplevelser från morgon till kväll. 

Dessutom kommer det finnas blomsterbutik, mikrobryggeri och hamburgerrestaurangen Garage. Delägarna i Verkstan säger att det är roligt att få vara en del av en sådan här plats som ska bli en ny destination för de som är i Skåne.

– En del av Verkstans koncept är att inte bara vara en butik där du kan köpa produkter utan vi vill också ge ett mervärde i form av en upplevelse. Det sker en tydlig utveckling mot destinationshandel där sköna och kreativa miljöer blir allt viktigare, säger Susanne Liljenberg, en av de andra delägarna.


 
 
 
 
 
 
Läs mer!

Färgglada godisbutiken lockar många besökare

Färgglada godisbutiken lockar många besökare

Ny butik på Adelsgatan – Boligheter har öppnat

Ny butik på Adelsgatan – Boligheter har öppnat