Fjärde bästa burgaren i Sverige finns i Visby

När sajten Burgerdudes presenter sin lista över de 100 bästa hamburgarna i Sverige finns det gotländsk representation i det absoluta toppskiktet.

Gotland 14 januari 2023 18:15

Högt ansedda sajten Burgerdudes recenserar hamburgare från norr till söder i landet. Varje år sammanfattar de året med en lista över de 100 bästa hamburgarna i Sverige. På 2023 års dito har Benjamin Ljungbergs foodtruck – Gotland smash foodtruck– tagit sig in på en fjärde plats.

– Vi har följt Benjamin under flera år i Burgar SM, där vi suttit i juryn. Där har vi sett hans utveckling. Att se en så ung kille vara så otroligt skicklig på att göra hamburgare är extremt kul, säger Toby Lee, chefsredaktör på Burgerdudes.

Vad som ligger bakom den historiskt höga fjärdeplaceringen för en nykomling är ett speciellt öga för maträtten.

– Han har koll på ingredienserna, det är hög kvalitet på köttet, fetthalten är otrolig och allt detta ”smashar” han till perfektion. Det är en stekyta som helt magisk, det finns en anledning till att den är topp fem i Sverige.

 

Nu vill Toby Lee att Benjamin Ljungberg ska leverera under hela 2023 för att visa att han hör hemma i toppen.

– Nu är det upp till bevis. Att komma från ingenstans och etablera sig som topp fem i Sverige är ganska häftigt. Nu ska tekniken finslipas och då pekar det uppåt.

 

Förutom fjärdeplatsen på den ärofyllda listan är Benjamins hamburgare också årets stjärnskott. Kocken själv är nöjd.

– Det är såklart jättekul, vi strävar hela tiden efter att bli så bra som det bara går. Det här är ett bra kvitto på att det går framåt, säger Benjamin Ljungberg, som till sommaren öppnar ytterligare en matvagn.