Anno debuterar som författare med ny spänningsroman

I helgen släpptes det en ny spänningsroman som utspelar sig på Gotland. Anno Lindblad debuterar som författare med boken "Digerrojr".

Gotland 15 juni 2022 09:20

Anno Lindblad har många strängar på sin lyra och är både skådespelare, musiker, karateklubbsägare och även sommargotläninng. 

Nu debuterar han som författare med boken "Digerrojr" där han väver samman gutarnas historiska krönika, Gutasagan, med ett nutida mysterium och har skapat en spänningsroman som går i samma anda som Da Vinci-koden. 

Han är ättling till gotlänningen och amiralen Jakob Hägg är Annos koppling till Gotland stark. Anno spenderade sin barndom i Ljugarn och nu är det ett hus i Burs som är hans hem på ön.

– Gotland betyder allt för mig, jag älskar ön som jag varit på varje sommar sedan barnsben eftersom min farmor ägde en stuga på Ljugarn, Ellas ateljé. Hon ärvde den från sin mamma Ellen Hägg som var dotter till Amiral Jacob Hägg, säger Anno Lindblad.

I hans spänningsroman "Digerrojr" får läsarna följa med på en resa genom tid och psyke. Såhär skriver förlaget om hans berättelse:

"En pojke växer upp på den gotländska slätten under andra världskriget. När hans far reser till den finska fronten blir han utelämnad åt sin kärlekslösa och tyranniska mor. Med fantasin om enda fristad flyr han till Rojrskogen, där trollväktarna skyddar Graiprs guldbägare.
Sommaren 2021 flyttar Halle Eliasson tillbaka hem till Visby med sin fru Viveka och deras tre barn. Midsommarhelgen nalkas, rosor doftar i gränderna och solen steker på nytjärade väggar. Intet märks av mörkret som pyr ut ur idyllens sprickor", skriver de. 

När den rutinerade kriminalkommissarien Gunbritt Westerlund anländer till ön på en vanlig tjänsteresa tar hennes vistelse på ön en annan riktning:

"När Halle och Viveka plötsligt rusar in på polisstationen tar allt en helt annan vändning. Mitt under den spirande turistsäsongen tvingas de ut på ett sökande efter ett försvunnet barn, som kommer föra dem till det förflutnas allra dunklaste vrår", skriver förlaget. 

Anno Lindblad menar att hans bok är annorlunda jämfört med många andra spänningsböcker som släppts om Gotland. 

– De romaner jag läste som utspelade sig på ön riktigt fångade all den mystik och historia som finns i luften som någonting svårgripbart. Jag såg det som en utmaning att försöka fånga det utan att skriva en fantasyroman, säger han.

Boken släpptes i lördags och Digerrojr är den första delen av en triologi. 


 
 
 
 
 
 

Läs mer!

SE LISTAN: Det här händer på Gotland i juli

SE LISTAN: Det här händer på Gotland i juli

SE LISTAN: Nattklubbar och krogar att festa på i Visby

SE LISTAN: Nattklubbar och krogar att festa på i Visby

Eva Röse: ”Hela ön är speciell för mig”

Eva Röse: ”Hela ön är speciell för mig”

The Ark längtar efter att få komma tillbaka till ön

The Ark längtar efter att få komma tillbaka till ön

Miss Li ser fram emot spelningen på Kneippbyn

Miss Li ser fram emot spelningen på Kneippbyn
Visa fler