Ny servering planeras vid Fårösunds färjeläge

Ny foodtruck, utökad meny med servering och utsikt över sundet. Linda Piri i Fårösund har stora planer inför sommaren.

Fårösund 14 maj 2021 09:00

Livet blir inte alltid som man tänkt sig, och Linda Piri från Stockholm hade definitivt aldrig tänkt sig att hamna i en villa i Fårösund, men så blev det. Och att starta en foodtruck i Fårösund och sälja pizza var heller inget som skrämde.

Nu planerar hon för att trappa upp satsningen till sommaren.

– Vi har beställt en ny foodtruck från Kina som vi hoppas kommer till Gotland i juni. Förhoppningen är att vi får tillstånd att placera den nere vid färjeläget, men det är inte klart än, berättar hon.

Planen är att kunna erbjuda platser utomhus för upp emot 40 personer. Utbudet vill hon utöka, från bara pizza i dag till att sälja italienska delikatesser, antipasti, öl och vin.

– Jag vill att det ska bli mysigt, inte ett ställe med hög musik som stör, säger Linda Piri.

Den nya foodtrucken är tänkt att ersätta den som hon haft hittills.

– Ja, den har jag bara arrenderat och den nya blir min egen. Nu håller jag verkligen tummarna för att den kommer i juni, allra senast i början av juli när säsongen tar fart ordentligt.

Tanken är också att hon ska kunna använda den på lite olika platser.

– Vi har redan fått förfrågningar om att stå på bröllop och på privata tillställningar, säger Linda Piri.

I framtiden vill hon utveckla ytterligare.

– Drömmen är att ha en liten bodega. Men eftersom vi börjar från noll så får vi ta ett litet steg i taget. Målet är också att hjälpa till och bidra och se till att ge tillbaka till Fårösund, att det ska frodas i framtiden, säger Linda Piri.