Lär dig volta på trampolinparken i Fårösund

På Trampolinparken i Fårösund är det full fart. Volter och hopp görs kors och tvärs och energin tycks aldrig ta slut.

Fårösund 18 maj 2022 08:40

Det är fortsättningsgruppen som tränar denna kväll och Anki och Mikael Boman, som äger trampolinparken, är även tränare. I den stora arenan finns 9 trampoliner, lufthav och väggar som man kan springa på. Här hoppar både avancerade hoppare och nybörjare. 

undefined
Anki Boman äger trampolinparken tillsamans med Mikael Boman och är även tränare.

– Vi har flera barn och ungdomsgrupper som tränar trampolin varje vecka och några ungdomar som tränar i tricking. Sen hoppar också nybörjare, funktionshindrade och en vuxengrupp. Alla tycker det är lika roligt, säger Anki Boman. 

På helger och lov kan både besökare och gotlänningar som är sugna på att testa höjderna på trampolinerna boka in en tid via bokadirekt.se. Och även företag och grupper kan boka tid för att hyra hela arenan. 

undefined
– För oss är alltid rörelseglädjen i fokus, det ska vara roligt att hoppa!

– För oss är alltid rörelseglädjen i fokus, det ska vara roligt att hoppa! Vi har alltid inspiratörer på plats vid dessa tider som går runt och hjälper till med tips och stöttning om det behövs. 

Vad brukar folk vilja göra när de kommer hit?

– De flesta vill lära sig volta! De som kommer hit är väldigt peppande på att lära sig göra framåt- och bakåtvolter. 

Under sommaren 2022 kommer minst två olika sommarläger äga rum på anläggningen. 

– De är väldigt populära och vem som helst kan delta. De är tre dagar långa och vi sover en natt i trampolinparken och två nätter på vandrarhem, vi cyklar och går ut på restaurang, badar och grillar, säger Anki Boman. 

undefined
I den stora arenan finns 9 trampoliner, lufthav och väggar som man kan springa på.

Parken öppnade för två år sedan när de fick hyra all utrustning av trampolinparken SnowCamp. Förra sommaren lyckades de köpa hela arenan och nu ska trampolinparken byta namn. 

– Vi kände att det var dags att skapa ett eget varumärke. Vi har bildat GTTK- Gotlands trampolin-och trickingklubb och efter röstning i klubben så har det nya namnet blivit GTTK Arena, säger Anki.