Miriam Bryant om vad hon gillar mest på Gotland

Den 31 juli ska Miriam Bryant spela på Gotland på nytt när hon gästar Stora Gåsemora. Vi har pratat med henne om genombrottet i "Så mycket bättre", spelningar på ön och varför hon tycker om Visby så mycket.

Fårö 18 juni 2022 12:25

Miriam Bryant slog sig verkligen in i de svenska folkhemmen efter sin medverkan i "Så mycket bättre" 2015. Miriam fick ett sällan skådat genomslag efter hyllade tolkningar av låtar som "Ett sista glas", "Allt jag behöver" och "Stationen".  Hon säger att det för henne var en väldigt speciell tid. 

– Det var då som någonting stort startade för mig och allt förändrades. Det har kanske inte varit en berg- och dalbana. Men mer en bergbana och rent musikaliskt har det varit väldigt roligt. Min primära känsla har varit tacksamhet för allt som jag har varit med om och att allt funkat. Vår liveproduktion har vuxit år efter år och nu är det fler på scen, säger Miriam Bryant och fortsätter:

– Musiken har tack och lov spelats på radio och streamats mycket. Men jag undrar ibland när det ska gå åt helvete. Jag är alltid tacksam över det jag har nu. 

undefined
Miriam Braynt och Kleerup i samband med att de var med i "Så mycket bättre" 2015.

Sedan dess har hon gjort flera spelningar på Gotland och uppträtt på Stora Gåsemora, "Så mycket Burgsvik" och Wisby Strandfestival. 

I juli kommer hon tillbaka för en spelning på Fårö och det är något som hon verkligen ser fram emot:

– När vi har varit på Fårö har det varit som en dröm. Vi har kommit dit tidigt på morgonen och varje gång har det varit fantastiskt. Jag minns det bara som en blomsterträdgård och så fick vi låna några islandshästar och rida ut. Det är alltid god mat, fint väder och härlig stämning med en rolig publik, säger Miriam Bryant.

Vad kommer du att spela för material under konserten på Stora Gåsemora?

– Jag släppte ny musik i höstas och gjorde en kortfilm till den. Nu är vi ganska nyligen klara med vårturnén och tanken är att det i sommar blir en förlängningen av den turnén. Jag kommer fortsätta med den här musikaliska fasen och sedan är tanken är att göra ny musik i höst. 

undefined
Miriam Bryant kommer till Fårö i sommar och ser fram emot spelningen.

Miriam säger att det finns flera saker som hon uppskattar med Gotland och att det är ett särskilt intresse som gör att hon gillar ön extra mycket.

– Jag gillar verkligen att vara i Visby eftersom jag tycker om historia väldigt mycket. Jag blir helt tagen av platser som har en lång historia och jag tycker det blir som någon slags andlig upplevelse. Stan kan ibland kännas lite mystisk och mytisk. För mig är det lite samma känsla som när man går in i en kyrka, säger Miriam Bryant. 

När vi frågar om det är något mer som hon vill tillägga innan vi lägger på – så är det en sak som hon ber om att få säga: 

– Jag gillar gotlänningar som tusan! Ni är underbara människor och jag älskar dialekten. Det kanske låter lite fjäskigt, men jag menar verkligen det! Jag älskar att prata med gotlänningar. 

undefined
Miriam Bryant på Visby flygplats.

 
 
 
 
 
 
Spelningar på Gotland

Så mycket Burgsvik tillbaka för 10-årsjubileum

Så mycket Burgsvik tillbaka för 10-årsjubileum

The Ark längtar efter att få komma tillbaka till ön

The Ark längtar efter att få komma tillbaka till ön
Visa fler
Läs mer!

Vilhelm Blomgren: ”Nu drömmer jag om Hollywood”

Vilhelm Blomgren: ”Nu drömmer jag om Hollywood”

The Ark längtar efter att få komma tillbaka till ön

The Ark längtar efter att få komma tillbaka till ön