"Hela Fårö bubblar verkligen inför helgen"

David Ruthström, projektledare för Fårönatta, ser fram emot helgens evenemang.
David Ruthström, projektledare för Fårönatta, ser fram emot helgens evenemang.

I helgen äger ett av Gotlands större evenemang, Fårönatta, rum på Fårö. Vi har pratat med David Ruthström, projektledare för evenemanget, om vad han hoppas att helgen ska ge.

Fårö 16 september 2021 13:02

Fårönatta är bara några dagar bort och under fredagen smyger evenemanget igång. David Ruthström är den som ansvarat för planeringen av evenemanget och han säger att hela Fårö verkar vara på helspänn.

– Hela Fårö bubblar verkligen inför helgen. Jag träffade några på cykeluthyrningen (en av platserna som David jobbar på, reds anm) och de hade inte koll på att det var Fårönatta i helgen. De blev helt till sig för att det här äger rum i helgen, säger David Ruthström och fortsätter: 

– Jag har även hört om några som skulle till Visby. Men valt att åka till Fårö i helgen istället, eftersom det här man ska vara. 

undefined
Många kommer under helgen att besöka Sylvis döttrar.

Hur tror du att årets upplaga av evenemanget kommer att bli? 

– Nu kan man inte jämföra med förra året, då det var ett Fårönatta light. Jag tror att det här Fårönatta kommer vara det bästa evenemanget någonsin. Vi har otroligt många bra punkter och människorna på Fårö ser verkligen fram emot det. Det kommer bli kanon, menar David. 

Är det något som oroar inför Fårönatta? 

– Jag vågar inte riktigt kolla prognosen, för jag är lite orolig för att det ska bli regn. Men jag hoppas verkligen att det ska bli bra! 

Nu, klockan 12 på torsdagen, visar det bra väder på lördag! 

– Är det sant?! Gud vad skönt, men vi får se hur det blir när vi väl är där. Vi håller tummarna för bra väder. 

undefined
Davids flickvän Desirée Larsson kommer ställa ut sin konst i Nantens kvarn.

Är det några evenemang som du själv ser lite extra framemot? 

– Ja, men strandskulpturtävlingen vid Sudersand för vuxna är jag supertaggad inför. Nu har vi delat upp det i barn- och en vuxenklass, det kan bli några riktigt häftiga konstverk på stranden. Sedan ska min flickvän ställa ut i Nantens kvarn, det ska bli roligt att se vad hon kan göra med kvarnen, säger David Ruthström och fortsätter: 

– Jag tror även att epa-evenemanget kommer bli riktigt intressant. Det kommer ungdomar från hela Sverige som ska vara med och arrangera det.