Tipsen: Här är bästa cykelvägarna runt Visby

Få människor har bättre koll på de bästa cykelvägarna i Visbyområdet än Björn Wallenström och Jacob Harlevi. Här ger duon sina bästa tips.

Cykling 6 maj 2021 14:34

Det är flera år sedan som Pugh Rogefeldt släppte låten "Cykelsemester" med raderna "Cykelsemester på Gotland, ingenting går upp mot den". En låt som fortsatt spelas varje sommar på Gotland. 

Cyklingen har stått sig stark under många år och fortsatt är det många som vill cykla runt på de gotländska vägarna. 

Björn Wallenström och Jacob Harlevi, från Gotlands Cykeluthyrning, har stenkoll på de gotländska cykeltrenderna och det är många som vill cykla en kortare dagstur i Visbys närområde. 

– Tidigare kanske man tog en treväxlad hoj och cyklade runt Gotland. Nu vill man kunna ta sig snabbt från punkt A till punkt B. Sedan är det många som skaffat sig elcykel hemma, då vill man ha det även när man kommer till Gotland, säger Björn Wallenström. 

De tipsar om flera bra cykelvägar som finns i Visbys närområde. Det handlar bland annat om att ta en tur ut mot Lummelunda. 

– En favorit är att cykla via strandpromenaden ut till Själsö och bageriet där. Sedan drar man vidare till Lummelunda, det är väl runt 80 procent som tar den turen, säger Jacob Harlevi. 

Han tipsar även om att ta en tur till Högklint.

– Det är väldigt många som vill cykla dit och även se Pippihuset på Kneippbyn. En kvällstur på Högklint är klockrent, det är magiskt när solen går ner där. 

Många vill ta en cykeltur runt Visbys stadskärna. 

– Då är tipset att hålla sig utanför ringmuren. Det är oftast det allra bästa och inte cykla innanför muren. Där passar det bättre att promenera. Men bara att cykla längs strandpromenaden när det är fint är väldigt härligt, säger Björn Wallenström.