GLÄDJEBESKED: "Så mycket Burgsvik" är tillbaka i sommar

Under flera somrar vallfärdade människor för att ta del av folkfesten "Så mycket Burgsvik" på Grå Gåsen i Burgsvik. Nu är det klart att evenemanget gör comeback när det nu har tioårsjubileum.

Burgsvik 9 maj 2022 21:49

"Så mycket Burgsvik" är tillbaka efter att det lades ner 2017. Under måndagskvällen berättade duon Emanuel Norrby och Robin Waernquist att evenemanget kommer att göra comeback under en kväll i sommar. I år fyller nämligen "Så mycket Burgsvik" 10 år. 

– Jag och Emanuel har verkligen saknat varandra musikaliskt och vi har pratat ett tag om vi skulle göra comeback till sommaren då vi fyllde 10 år. Det var längesen som man spelade inför en sådan stor publik som det brukar vara i Burgsvik, så det här ska bli så jäkla kul, säger Robin Waernquist.

Emanuel fyller i: 

– Jag har saknat det här jättemycket under de åren som vi inte gjort "Så mycket Burgsvik" och det går inte riktigt att jämföra med något av mina andra uppdrag som jag har. Det här är verkligen något eget och som man verkligen brinner för, det är något som vi tillsammans skapade, säger han.

De båda har under många år deltagit i flera stora produktioner. Robin har turnerat som trummis med både artister och band, Emanuel har varit kapellmästare och med i tv-produktioner som "Idol". De båda säger att det är något speciellt och unikt att få stå på scenen i Burgsvik. 

– Ja, man har saknat lite att få vara i centrum och vara den som välkomnar publiken till konserten. Så jag ser verkligen fram emot när jag för första gången ska få göra det nu i sommar. Det är få saker som slår den känslan och något som jag ofta tänker tillbaka på, säger Emanuel Norrby.

– "Så mycket Burgsvik" är en konsekvens av min och Emanuels vänskap och då är det roligt att få göra något ihop och vara dem som driver det. Vi älskar Burgsvik och det ska verkligen bli kul att få möta publiken, säger Robin Waernquist.

Under de år som "Så mycket Burgsvik" hölls var det många som spekulerade i vilka artister som skulle spela på konserterna. De båda tror att det är en del av framgången – och de hoppas att intresset fortsatt ska vara stort när de firar tio år.

– Det var så många som pratade med oss och försökte få fram vilka som skulle komma till kvällarna. Så nu gäller det verkligen att hålla tyst i två månader, och vi har redan några artister klara och flera krokar ute, säger Robin Waernquist. 

Evenemanget "Så mycket Burgsvik" kommer som sagt äga rum under en dag i sommar. Men ännu är det inte officiellt vilken kväll som det kommer att hållas – men det kommer att presenteras mer information inom kort.

Kommer publiken att känna igen sig från de tidigare konserterna? 

– Man kommer verkligen känna igen sig och vi kommer ha med oss våra kompisar som vi tidigare spelat med. Det kommer att bli en fantastisk sommar.  


 
 
 
 
 
 

Spelningar på Gotland

The Ark längtar efter att få komma tillbaka till ön

The Ark längtar efter att få komma tillbaka till ön

Miss Li ser fram emot spelningen på Kneippbyn

Miss Li ser fram emot spelningen på Kneippbyn

Miriam Bryant om vad hon gillar mest på Gotland

Miriam Bryant om vad hon gillar mest på Gotland

Mikael Rickfors till Visbyfestivalen

Mikael Rickfors till Visbyfestivalen

Thomas Stenström: "Kommer spela så länge öborna pallar"

Thomas Stenström: "Kommer spela så länge öborna pallar"
Visa fler
Läs mer!

Första artisterna klara för Grå Gåsen

Första artisterna klara för Grå Gåsen