Borasco ska gästspela på Grå Gåsen i sommar

Grå Gåsen har under de senaste åren varit en väldigt populärt plats för restaurangbesökare.
Grå Gåsen har under de senaste åren varit en väldigt populärt plats för restaurangbesökare.

Nu är det klart vilka som ska driva restaurangen på Grå Gåsen i sommar. ”Vi låter medelhavsvindarna blåsa över Gotland” säger krögaren Robert ”Boban” Rudinski, delägare på Borasco.

Burgsvik 1 februari 2023 08:38
undefined
Ägarna på Grå Gåsen tillsammans med trion som ska driva krogen i Burgsvik.

Björn Westerholm och Cecilia Westerholm Beer tog sommaren 2020 över Grå Gåsen och har sedan dess valt att varje sommar ha samarbeten med välkända restauranger som drivit deras krog.

 – Att varje år erbjuda ett nytt restaurangkoncept med hög svansföring ger oss både nyfikna och återkommande gäster. Konceptet har skapat ett kulinariskt centrum på Sudret, säger Björn Westerholm.

Grå Gåsen skriver i ett pressmeddelande att Borasco tog Stockholms restaurangliv med storm när de hösten 2021 öppnade sin restaurang och att de snabbt blev kritikerrosade för sin plånboksvänliga, högkvalitativa mat och gedigna vinlista. 

– Vi sätter upp ’gone fishing’ på restaurangdörren i Stockholm och tar med oss både personal och medelhavskänsla till ön, säger Boban, en av tre krögare som står bakom Borasco. De andra är Kim Choukri och Lukas Moderato med bland annat Bar Central, DeVille och Carousel på meritlistan.

undefined
Grå Gåsen har under de senaste åren varit en väldigt populärt plats för restaurangbesökare.

De skriver vidare att de som ätit på Borasco kommer känna igen sig på Grå Gåsen. Men här kommer det även att finnas helgrillat lamm och gris, samt grönsaker och örter från Gotland. Langos med olika tillbehör kommer även att erbjudas till den yngre publiken.

– Grillen kommer gå varm men vi erbjuder även lättare rätter med somrig inriktning. Tanken är att besökarna ska känna sig hemma oavsett om de har flip-flop eller högklackat. Vi vill skapa en avslappnad stämning med smakerna högt i tak och musik som en given del av konceptet” säger Boban.

Restaurangen öppnar 27 juni och har öppet till slutet av augusti. 

undefined
Grå Gåsen är ett boutiquehotell med restaurang.