De ska driva sommarkrog vid Grå Gåsen i Burgsvik

Nu är det klart vilka två krögare som kommer att gästspela vid Grå Gåsen i Burgsvik i sommar. ”Det ska vara enkelt och roligt att umgås kring mat och dryck på restaurang”, säger Douglas Tjärnhammar Alm.

Emelie Svensson från Restaurang Agnes och Douglas Tjärnhammar Alm från Sillkaffét kommer driva en sommarkrog vid Grå Gåsen.

Emelie Svensson från Restaurang Agnes och Douglas Tjärnhammar Alm från Sillkaffét kommer driva en sommarkrog vid Grå Gåsen.

Foto: Pressbild/Montage

Burgsvik2022-03-04 08:40

Det är tredje sommaren som nya krögare kommer att gästspela vid Grå Gåsen på södra Gotland. Tidigare har Danyel Couet, Restaurang Allegrine, och Klas Lindberg, från Restaurang Portal, spenderat varsin sommar i Gåsens Lada. 

Nu är det klart att Douglas Tjärnhammar Alm, från Sillkaffét, och Emelie Svensson, som grundat restaurang Agnes på Kungsholmen, tillsammans kommer att driva krogen i sommar. Douglas har tidigare varit kock på Fäviken och Fredsgatan 12. Nu driver han både Kagges i Gamla Stan sedan 2017 samt Sillkaffét som han drivit sedan 2021. 

Emelie har i sin tur startat restaurang Agnes och drivit stället sedan 2015 och fått stor uppmärksamhet för både värdskap och vinkunnande. 

undefined
Emelie Svensson från Restaurang Agnes och Douglas Tjärnhammar Alm.

Emelie säger i ett pressmeddelande att hon verkligen ser fram emot sommaren på Gotland: 

– Vi är så glada över att få välkomna både återkommande och nya gäster till Grå Gåsen på södra Gotland. Här kommer idéer från både Agnes och Sillkaféet mötas genom en bättre mash-up där svenska, i synnerhet gotländska, råvaror formar säsongens svenska klassiker samtidigt som inspiration och inslag hämtas både från Sydeuropa och Asien, säger Emelie Svensson.

Douglas säger att det ska vara en restaurang för alla – oavsett hur planerna ser ut.

– Vi vill att sommarkrogen ska vara ett självklart och tillgängligt val på Gotland oavsett om du vill ta ett glas eller två i baren, äta en enkel lunch eller middag, eller gå all-in på en helkväll med riktigt goda viner. Det ska vara enkelt och roligt att umgås kring mat och dryck på restaurang, säger han. 

undefined
Här kommer de att bedriva sin sommarkrog på Sudret.

Cecilia Westerholm Beer, som tillsammans med sin man Björn, äger Grå Gåsen säger att hon ser fram emot sommaren med Emelie och Douglas. 

– Med Emelie och Douglas känner vi att vi verkligen träffat rätt. Vi tror att vi genom fusionen mellan Agnes och Sillkaféet ihop med mycket musik och skönt häng i vår stora, gröna trädgård och nya poolområde kommer skapa magi i sommar.

Grå Gåsen är en av Gotlands mest kända platser - sedan tv-succén "Så mycket bättre" började spelas in på platsen.
Grå Gåsen är en av Gotlands mest kända platser - sedan tv-succén "Så mycket bättre" började spelas in på platsen.