Tapasrestaurangen ska ta dig till Spanien

I slutet av förra året öppnade Tocar Madera vid Stora torget i Visby. En tapasrestaurang där besökarna verkligen ska kunna känna att de är i Spanien.

Visby 21 juli 2021 09:14

Jorge Aragon Justo, 41 år, flyttade till Sverige redan 2014 efter att han bott i södra Spanien och företrädesvis Granada.

Han träffade sin dåvarande flickvän i sitt hemland och valde att flytta med henne till Gotland. Efter flytten till ön arbetade han bland annat som städare av toaletter, göra äppeljuice och under fem år arbetade han på Glassmagasinet. 

– Jag är jättetacksam för vad de på Glassmagasinet gjorde för mig och till hela familjen Uggerud. De har hjälpt mig jättemycket med personnummer, lära mig svenska och hjälpt mig med andra saker, säger Jose Aragon Justo.

När han arbetade på Glassmagasinet började han drömma om att starta sin egen restaurang. 

– Det skulle vara en spansk restaurang där jag ville serverera riktig spansk tapas och att man skulle sprida en känsla av Spanien. Det skulle kännas som att man är där, säger han.

På fastlandet arbetade han även på några tapasställen. 

– Jag frågade kockarna om varför det inte riktigt smakade som det gjorde i Spanien och det var för att man hade valt att göra om smakerna lite för att det skulle passa i Sverige. Men svenskar åker ju till Spanien och äter tapas där, jag vill att det ska smaka likadant som där, säger Jorge Aragon Justo. 

De tankarna blev startskottet till vad som i dag är restaurang Tocar Madera på Stora torget. Inredningen är tydligt inspirerat av Spanien och på den nyrenoverade innergården har de bland annat kakel som hämtas från Valencia.

– För mig är det jätteviktigt att det ska vara äkta. Jag vill sprida den spanska kulturen och berätta allt jag kan. Om en av mina gäster vill höra historien om sangria, så ska jag kunna delge det. 

Han öppnade restaurangen i december – starten kanske inte har varit den lättaste på grund av coronapandemin. 

– Tocar Madera betyder ”Peppar, peppar, ta i trä”. Det är väl lite passande med tanke på starten, nu hoppas vi på att det blir en riktigt bra sommar, säger Jorge Aragon Justo. 

De mest populära sakerna på restaurangen

Det mest populära är Paella, Sangria, Patatas Bravas, Gambas och Scampi. Det är sådant som alltid kommer finnas på menyn. 

 


Läs mer!
Visby

De satsar på en ny eventlokal i Visby innerstad

Visby

Gutekällaren tillbaka 2022 – Ubbe Wallin nu ensam ägare

Visby

Så blir nya restaurangsatsningen på Adelsgatan

Visby

Restaurangveckan tillbaka på Gotland – 18 krogar deltar

Visby

En av Visbys populäraste krogar får stänga– "En blandning av sorg och uppgivenhet"

Visa fler