Här är redaktionen som ligger bakom Gotland Just nu

Det är två riktiga gotlänningar som i år skriver reportagen till Gotland Just nu. Mathilda Lavergren och Simon Frid är de som står för läsningen.

Foto: Johan Mattisson

Gotland2021-05-03 06:56

Mathilda Lavergren var även i fjol med och skrev reportagen i Gotland Just nu. Hon säger att det är roligt att få göra magasinet och nu även få en sajt med samma namn.  

– Sajten blev så snygg! Det är lätt att hitta på sajten, det är fint med alla stora bilder som skapar en härlig Gotlandsfeeling. Magasinet har fått en fin layout och jag tycker om att vi lyfter våra ”Gotland i mitt hjärta”-personer på omslaget, säger hon. 

Simon har tidigare arbetat på Helagotland.se. Nu ska han tillsammans med Mathilda ta hand om både sajten gotlandjustnu.se och magasinet.

– Det är fantastiskt att få vara med och utveckla Gotland Just nu. Det är ett magasin som väldigt många håller kärt och som vi ibland får skicka till personer som inte klarar sig utan magasinet. Nu ska det bli roligt att även få utveckla sajten, samtidigt som magasinet fortsatt ska hålla den höga kvalité som det gjort historiskt, säger han. 

Vad tycker ni är det bästa med att arbeta på Gotland Just nu?

Mathilda: – Det bästa är att få jobba kreativt med att skriva och fota. Jag älskar att få komma ut och träffa alla inspirerande människor som verkar på underbara Gotland, säger Hon. 

Simon: – Jag säger samma som Mathilda. Det är fantastiskt att få träffa så många olika människor. Ena dagen träffar vi stora artister och dagen efter träffar vi en företagare inom besöksnäringen. Spännvidden är stor och det är vad som är inspirerande. 

Har ni något drömreportage eller intervju som ni vill göra till Gotland Just nu?

Mathilda: – Det skulle nog vara att intervjua Hedda Stiernstedt, hon är den bästa svenska skådespelerskan som jag vet och jag sträckkollade ”Vår tid är nu”. Hon ska även ha någon slags koppling till Gotland. 

Simon: – En intervju är redan avbockad och kommer i magasinet senare i sommar. Sedan hade det varit härligt att få intervjua Jan Eliasson, en väldigt inspirerande människa!  

Om ni får tipsa om en plats att besöka på ön – vilken skulle du rekommendera då?  

Mathilda: – Då skulle jag säga Holmhällar, det är så vackert att köra ner dit, med alla gamla stenmurar som slingrar sig längs vägarna och bland raukarna kan man hitta små stränder att bada vid. 

Simon: – Jag får alltså bara välja en plats? Då säger jag Brissund och Själsö-området. Cykla ut till Själsö och starta dagen på bageriet, ta en dag på stranden och avsluta med en middag på Krusmyntagården och cykla sedan tillbaka till Visby. Det är svårslaget! Tips är att inte glömma kylväskan om du vill ha kalla drycker när du hänger på stranden.