Elva saker att göra på Gotland under påsken

Det finns många saker att göra under påskveckan på Gotland.

Det finns många saker att göra under påskveckan på Gotland.

Foto: Montage/Malin Stenström/Dennis Pettersson/Arkiv

Gotland2021-03-24 14:50

Vandra på Gotland - det kanske finns några platser som du kanske inte upptäckt? 

Ni har säkert koll på de etablerade vandringslederna som Klintkustleden, Pilgrimsleden och Östkustleden. Vi vill tipsa om att även göra en utflykt till vandringsleden i Dalhem, gå mellan Ekeviken och Fårö fyr eller bara vandra Kärleksstigen. 

undefined
Eller varför inte sätta dig på en uteservering? Men kom ihåg att följa restriktionerna och håll avstånd.

Strosa runt på Visbys gator och se allt som finns

Det börjar bli varmare och vad passar bättre att gå runt i innerstadens gränder. Kanske är det inte så mycket människor i butiken att du kan gå in och köpa något? Eller ta en kaffe i solskenet på någon uteservering. Men kom ihåg att följa de restriktioner som finns. 

Restaurangveckan på Gotland

Under påskveckan pågår Restaurangveckan i Visby. 20 restauranger har gått ihop och erbjuder för- och varmrätt för 225 kronor. Vilket går att få som både take way och på restaurangerna. En rolig grej för både bofasta och besökare! 

undefined
Här är en fantastisk påskbild som Malin Stenström tog på Magnus Olsson, verksamhetsledare vid Visby Centrum, under påskveckan 2020. Kan du ta en roligare?

Var med och tävla i Påskmarschen och Vårdoppets stora fototävling! 

Du behöver inte vara någon proffsfotograf för att vara med - vem som helst kan vara med och tävla. I prispotten ligger bland annat ett presentkort på 3 000 kronor hos Visby Centrum. Här kan du läsa mer: 

undefined
Stenkumla kyrka är en av alla öns medeltida kyrkor.

Spana in Gotlands medeltida kyrkor

Oavsett om du är historiskt intresserad eller inte - så är öns kyrkor något utöver det vanliga. Besök kyrkorna och känn historiens vingslag. 

Titta in på några av öns gårdar eller gårdsbutiker

Flera gårdar och gårdsbutiker har öppet under påsken. I appen "Öppet Gotland" hittar du flera av dem! 

Åk runt och besök öns fantastiska fiskelägen

Det finns några helt fantastiska fiskelägen på Gotland. Du har väl inte missat reportaget om fiskelägen som Caisa Gyllgårde skrivit? 

Åk ut och njut av Gotlands otroliga raukfält

Lockar Folhammar i Ljugarn eller vill du hellre åka till Langhammars på Fårö? Om du inte besökt raukfälten - så är det ett måste. Åk på ett eget litet rauksafari! 

undefined
Eller så kan du besöka några av våra naturreservat.

Besök några av öns naturreservat

Under pandemin har intresset att vara utomhus fullständigt exploderat. Vad passar då bättre än att besöka några av Gotlands naturreservat? Totalt finns det nu över 150 stycken! Här hittar du några av dem. 

Aktiviteter tillsammans med barnen 

Fenomenalen erbjuder en spännande promenad med kluriga uppdrag vid eljusspåren i Klintehamn, Visby, Fårösund, Slite och Hemse. Det finns även vid motionsslingan som ligger bakom förskolan Gläntan i Fårösund. 

Promenaden kan liknas med en tipspromenad. Men i stället för frågor får man vid spåren olika uppdrag att genomföra. 

Fika någonstans på landet

Det finns flera trevliga restauranger och kaféer som har öppet under påsken. Det är svårslaget att komma ut på de gotländska vägarna och till slut få sätta sig ner och njuta. Eller så tar du med dig en egen fikakorg och upptäcker en ny plats? 

De evenemang som äger rum finns i vår evenemangskalender.

Du kan till exempel bege dig ut på en promenad i innerstan.
Du kan till exempel bege dig ut på en promenad i innerstan.