Det kan du göra på Gotland under midsommarveckan

Snart är midsommaren här och det blir kanske inte precis som vanligt. Här tipsar vi om saker att göra på ön under midsommarveckan.

Gotland 17 juni 2021 08:32

Besök Gotlands Försvarsmuseum i Tingstäde

Gotlands försvarshistoria från forntid till nutid med bland annat pansarfordon och stridsvagnar, infanteri, artilleri och luftvärn. Museets armédel ligger i centrala Tingstäde med 2600 kvm i fem byggnader med arméföremål. Det är dock endast öppet under torsdagen på midsommarveckan, klockan 10 till 16.

Stadsvandring sjukdomar som under åren drabbat Gotland

I en svår tid tittar vi tillbaka på historien. Vilka sjukdomar har drabbat Gotland genom historien och hur har de botats och hanterats, vad finns det för likheter mellan då och nu? Vandringen sker under onsdagen på midsommarveckan, klockan 14-15.30 och samling är vid Almedalens stora scen. Biljett måste köpas innan evenemanget. 

Besök utställningen "Gotland som du aldrig sett förut"

"Detta är en serie bilder som illustrerar Gotlands kust ur ett perspektiv som vi inte ser så ofta. Min intention med denna utställning är att fånga färger, mönster och texturer som ofta är dolda för det mänskliga ögat", skriver Ulrika Stilling som ställer ut bilderna på Själsö Bageri från och med 14 juni till 4 juli. 

Gör en utflykt till Stavgard

Stavgard är en unik plats på södra Gotland, i socknen Burs. I området finns massor av lämningar från järnåldern - bland annat lämningen av Nordens näst största långhus, som anses vara hjälten Beowulfs hus. Stavgard håller öppet mellan 11-16 från och med 25 juni till 15 augusti. 

Åk ut till Hoburgs fyr

Fyren är öppen dagligen från och med 21 juni fram till och med 14 augusti. Hoburgs fyr är en av få kvarvarande fyrar med roterande lins och man får en inblick i fyrfolkets vardag och samtidigt en otrolig utsikt. 

Se den nya föreställningen Mythos på Strandgärdet

"Halvguden Hwita Stjerna förstår att brandskattningen av Visby är en ursäkt för att stjäla Gotlands legendariska skatt – två rubinröda karbunkelstenar. Människors småaktighet (och kanske lite bristfällig källkritik) gör att hon själv anklagas i upptakten Valdemar Atterdags stundande krig. Gutar och mystiska väsen samlas för att göra motstånd. Berättelsen rör sig fritt mellan Gutasagan, den medeltida balladen Vänner och Fränder, historisk återgivning och myter kring karbunkelstenarna, Valdemar Atterdags invasion av Gotland och slaget vid Ringmuren 1361", skriver arrangören om föreställningarna.

Från och med 22 juni fram till och med 6 augusti ges den nya showen tisdag-onsdag. På tisdagar och torsdagar ges en utökad version med riddare och hästar. Biljett krävs för att få se föreställningen. 

Vill du se mer vad som händer på Gotland? Spana in evenemangslistan här! 

Redaktionen

Läs mer!
Gotland

Besök säregna raukar vid Lergrav

Gotland

Besök otroligt vackra Ekstakusten

Gotland

Det här händer vecka 30 på Gotland

Gotland

FLERA NYA BILDER: De tävlar om en Gotlandssemester

Restaurang & catering

Bungenäs är den gömda kalkpärlan på norr

Visa fler