De ska lyfta krogen i Herrvik

Paret Remy Gloaguen och Palmira Sabina ska fylla hamnen i Herrvik med väldoftande mat med inspiration från Medelhavet. Nu driver de restaurang Hamnkrogen i hamnen.

Remy Gloaguen och Palmira Sabina driver restaurangen i Herrvik.

Remy Gloaguen och Palmira Sabina driver restaurangen i Herrvik.

Foto: Mathilda Lavergren

Gotland2021-07-22 09:19

Under flera år har Isola Bella drivit Hamnkrogen i Herrvik. Nu i år har det franska paret Remy Gloaguen och Palmira Sabina fått uppdraget att driva restaurangen på Östergarnslandet.

De säger att ägaren Nenad Egic kontaktade dem eftersom han ville ha någon som hela tiden var på plats i Herrvik. 

– Han ville ha någon som är där hela tiden och jag känner honom sedan tidigare. Det känns väldigt roligt att få jobba ihop med honom, säger Remy Gloaguen. 

Han kom till Sverige redan 2009 och fick då arbete vid en annan krog på Östergarnslandet. Nämligen Katthammarsviks rökeri. 

– Det var väldigt bra att direkt få arbeta på en restaurang. Jag kunde inte språket och var tvungen att lära mig det snabbt, säger Remy. 

Under åren har han arbetat vid flera krogar på Gotland. Han var bland annat med och drev restaurang Lickers på norra Gotland och i fjol arbetade paret vid N:a Masters grill i Lummelunda. 

– Däremellan har vi varit i Frankrike och jobbat. Men nu bor vi här i Herrvik, säger Palmira Sabina.

Var är hemma för er? 

– Gotland är hemma för oss nu och vi hoppas kunna hitta något eget för oss här. När jag kom hit med Remy för första gången och arbetade på Lickers, då blev jag helt kär i den här ön. Sedan dess har jag känt att jag inte vill lämna den. 

Restaurangen i Herrvik har redan hunnit ha öppet i flera veckor. Remy säger att deras målsättning är att lyfta maten på krogen. 

– Det ska vara mycket fisk och lite fransk-italiensk inspirerad mat. Vi arbetar med lokala råvaror, men det ska vara med medelhavssmaker. Jag har förstått att det varit lite upp och ner tidigare på krogen. Men vi ska verkligen lyfta det. 

Lite av maten som serveras på restaurangen.
Lite av maten som serveras på restaurangen.