De gör en nysatsning på Ihre Gård

Till årets sommarsäsong görs en storsatsning på norra Gotland. Bland annat öppnar både ett kafé och en ny butik på gården.

Gotland 3 juni 2021 09:18

Till årets sommarsäsong görs det en stor satsning på Ihre Gård på norra Gotland. Johan Gate som äger gården har gjort en stor satsning med ny restauratör, tre nya padelbanor och en ny inredningsbutik. 

Under åren har det gjorts flera stora renoveringar på gården och nu har även poolområdet fått en uppfräschning. Allt beräknas vara färdigt till midsommar.

– Ire betyder mycket för mig. Det är här jag började mitt företagande och det är här mina barn har vuxit upp på somrarna. Gården har genomgått flera stora renoveringar de senaste åren och nu är det är dags att uppdatera utbudet och göra Ihre Gård till ett givet utflyktsmål, säger Johan Gate.

Caféet på gården kommer att drivas av Pia Horvarth som tidigare drivit Ihrebadens restaurang i tio år. Hon driver just nu Mejeriet i Stenkyrka och startar därmed en andra verksamhet på Ihre Gård. I caféet kommer det även finnas mat och en bar. 

– Jag tror på Ihre Gård som destination. Med de rätta medarbetarna kommer jag att jobba både på Mejeriet och här, säger Pia Horvath.

Dessutom kommer livsstilskonceptet Verkstan öppna ytterligare en butik – i en av ladorna på gården kommer Verkstan ha sin butik. Totalt kommer nu att ha sex butiker. I början av juli öppnar butiken på Ihre Gård. 

– Vi har under en tid tittat på att etablera oss på norra Gotland och när vi fick frågan av Johan om vi ville öppna på Ihre Gård så föll allt på plats. Ladan är perfekt för oss och bakom ladan vid caféet kommer vi även ha vår populära målarverkstad för barn och vuxna, säger Susanne Liljenberg, grundare och delägare Verkstan.

– Vi jobbar aktivt för att bli ett välmående åretruntföretag, säger Anna Fohlin grundare och delägare av Verkstan.

Profilbild Simon FridSimon Frid
Läs mer!
Visby

Glasskungen öppnar året runt-krog i Visby innerstad

Visby

Bolaget tar nästa steg i ny kostym

Visby

Klassisk kiosk har blivit bar i fint solläge

Restaurang & catering

Nya ägarna: ”Vi längtar efter att få öppna”

Vamlingbo

Sally Voltaire: "Jag vill jobba hållbart eller inte jobba alls"

Visa fler