Bröderna Jessen firar 10 år i saluhallen

En pluggade till kostekonom, en annan entreprenörskap och en tredje är politisk magister i statsvetenskap, men det stora intresset för mat förde bröderna samman när de för 10 år sedan öppnade Jessens Saluhall & Bar.

Visby 14 juli 2021 08:50

– Vi ville ha ett sommarjobb och det var där det började. Jag och Peder kom över en fiskvagn och körde den på somrarna när vi pluggade, säger Jens. 


När de tog examen och flyttade hem till Gotland igen var det dags att hitta något att jobba med året runt. De började leta efter lokaler på olika håll, men snabbt kom de på att de kunde ta det stora intresset för mat och driva något ihop. 


–Det kommer från vår kära mor. Vi är sex syskon och mamma gjorde mycket med små medel, det har vi tagit med oss in i saluhallen, säger Simon.

– Vi har alltid samlats runt matbordet och umgås mycket i köket och pratat en massa mat, säger Peder. 

 

Under sommaren serverar de lunch och middag varje dag, har bar och butik. Mamma Gitte jobbar själv i köket tillsammans med sönerna varannan lördag. Där de även hjälpt henne att förverkliga en barndomsdröm. 

– Hon fick dela på en stor, rund ost, det har hon velat göra sedan hon var liten, berättar Peder. 

Hur känns det att fira 10 år? 

– Vi är en av veteranerna i Visby, det har varit en stor rotation på restauranger och butiker. Vi är stolta och när vi öppnade var vi först med ett ställe där man kan handla över disk, säger Simon. 


Basutbudet är detsamma i saluhallen som när de började. Kött, fisk och ost, men mycket annat syns bland hyllorna. 

–Produkterna ska vara från en bra producent som har koll på alla leden i sin produktion, sen ska det var jäkligt gott, säger Peder. 


Helst väljer de ut gotländska eller svenska råvaror, men de är heller inte främmande för att ta in produkter från andra länder. Unikt är att de serverar öl från Klinte bryggeri som ägs av deras syster Laura och hennes man Mattias Niklasson. 

–Det ska vara unikt, många kommer hit idag för att här får man grejer som man inte kan hitta på andra ställen, och det är något vi byggt upp under de här 10 åren, säger Simon. 


Läs mer!
Visby

De satsar på en ny eventlokal i Visby innerstad

Visby

Gutekällaren tillbaka 2022 – Ubbe Wallin nu ensam ägare

Visby

Så blir nya restaurangsatsningen på Adelsgatan

Visby

Restaurangveckan tillbaka på Gotland – 18 krogar deltar

Visby

En av Visbys populäraste krogar får stänga– "En blandning av sorg och uppgivenhet"

Visa fler