Detta är ett annonssamarbete

Golfbanor på Gotland – den kompletta guiden

21 april 2022 16:48

Kan det bli bättre än en golfresa till sommarparadiset Gotland? 

Knappast.

Därför har vi på Advisa sammanställt en komplett guide med allt du måste veta om golfbanorna på Gotland!

Gotland är en semesterdröm för många med mäktig natur och häftig historia. För den golfsugne finns det också hela åtta banor på ön att välja och vraka mellan:

Visby GK

Slite GK

Gotska GK

Lugnets Golfbana

Suderbys Golf

Ljugarns GK

Gumbalde GK

När GK

Det stora flaggskeppet – Visby GK

Kronholmen och Visby GK är inte bara Gotlands finaste bara utan en av hela Sveriges bästa. Det givna valet för den hängivna golfaren – men tänk på att boka i tid och att greenfeen är dyrare än på öns andra banor, från 800 upp till 1 400 kronor under högsäsongen.

Banan ligger också 25 minuter från centrala Visby, så ska du bo i Visby finns det faktiskt flera banor som ligger närmare.

Den givna tvåan – Slite GK

Slite GK brukar räknas som Gotlands “andrabana” efter Visby GK och är också den en fin och bra park- och skogsbana.

Greenfee från 480 och upp till 700 kronor beroende på säsong. Ligger dryga halvtimmen med bil från Visby.

Behöver du ny utrustning inför säsongen?

En golfutrustning blir aldrig “klar” och det finns alltid grejer man vill komplettera med. Men är det kanske i år dags för ett helt nytt set?

Självklart är det alltid bäst att köpa sin golfutrustning med sparade pengar – men ska du finansiera ditt köp med avbetalning eller kredit gäller det att tänka smart.

Använder du dig av Advisa kan du låna pengar med låg ränta. Advisa jämför nämligen bud från 37 olika långivare åt dig – med bara en UC. På så sätt kan du välja det billigaste och bästa budet för dig. Tjänsten är kostnadsfri och du får oftast pengarna på kontot inom ett par dagar. 

Banorna närmast Visby

Är du intresserad av att göra en snabbare avstickare från Visby är Gotska GK – med sloganen “Gotlands närmsta golfbana” – ett bra alternativ bara några minuter från centrala Visby. Vid havet är vinden ständigt närvarande vilket gör banan extra utmanande.

Greenfee på Gotska GK kostar runt 350-450 kronor.

Gotlands mindre golfbanor

Nära Visby ligger också två av Gotlands niohålsbanor Suderby golf och Lugnets golfbana, för dig som är sugen på en kortare runda.

På öns östra del finns också niohålsbanan Ljugarns GK. Öns niohålsbanor är betydligt billigare än Gotlands stora banor, och du kan oftast få spela för ett par hundralappar.

Boende vid Gotlands golfbanor

För större sällskap är Kronholmens gård ett bra tips, där man kan hyra ett av gårdens fembäddsrum. Boendet ligger ett utslag från Visby GK.

Vill du istället ha ett boende nära Slite GK kan vi rekommendera Fabriken Furillen – ett väldigt häftigt och unikt boende!

För den som vill uppleva Visby finns flera fina hotell centralt i staden från femhundralappen och uppåt, där i princip samtliga blir dyrare under sommarmånaderna.

Visst lockar det med en semester på Gotland? Då kan det såklart vara bra att ha koll på fler priser än bara golfen! Här har vi sammanställt hur dyrt Gotland är att besöka under sommaren.

Från

Advisa.se