Skolresa till Gotland

Varje år åker omkring 250 000 svenska grundskoleelever på skolresa. Gotland är ett av de resmål som sedan länge lockat till sig många klasser från fastlandet.

Ett stort antal färdiga paket med resa och boende finns att boka och aktiviteter som cykling, besök i Lummelundagrottan, Kneippbyn, Fårö och Visby ingår i många klassers reseprogram. Här hittar du länkar och artiklar som kan hjälpa dig att planera din skolresa till Gotland.

Några tips på saker att se och göra under klassresan
Lummelundagrottan - Upptäck Gotland från insidan! Ett besök i Lummelundagrottan är en upplevelse för alla åldrar. Här kan man följa med på en guidad tur 400 miljoner år tillbaka i tiden i Visningsgrottan.

Kneippbyn - Bara några kilometer söder om Visby ligger Kneippbyns populära Sommarland- & Vattenland. Bland alla nöjen kan nämnas Villa Villekulla, radiobilar, hoppslott och berg- och dalbana. På Vattenland finns 18 nedfarter och 7 pooler.

Mix Ranch - På Mix Ranch i Stenkyrka norr om Visby finns mycket att göra för både stora och små. Här kan man bland annat tävla i mångkamp, spela fotbollsgolf, testa bullriding, bada i lekparkens uppvärmda pooler, snickra och köra trampbil.

Fenomenalen - Fenomenalen i Visby är ett upptäckarställe för alla nyfikna! Teknik, matematik och naturvetenskap, under och fenomen blandas i spännande och omväxlande utställningar där du kan prova och undersöka hur allt fungerar.

Fårö - Med underbara sandstränder, säregen natur och de ståtliga raukfälten är Fårö ett av Gotlands mest besökta och omtalade besöksmål.

Visby - En guidad visning i Visby ingår i många skolklassers program. Där kan man bland annat få besöka någon av stadens historiska ruiner, och kanske klättra upp i något av de gamla försvarstornen i Ringmuren.

Bad - Om det är badsäsong ingår kanske ett besök på någon av Gotlands många stränder i reseprogrammet. 


Användbara länkar
Boende på Gotland
Resan till Gotland
Besöksmål på Gotland
Badguide
Evenemang dag för dag
Cykla på Gotland