Vilma Flood och Moto Boy gästar Vår Lilla Planet

Vilma Flood och Moto Boy gästar Vår Lilla Planet

Datum: 24 mars
Tid: 19:00 - 23:55
Dag: Fredag
Joda Bar & Kök
Skeppsbron 24 , 62157 Visby

Vilma Flood och Moto Boy gästar Vår Lilla Planet

Finstämd och hudnära musik står på menyn när Vilma Flood och Moto Boy gästar Vår Lilla Planet på Joda Bar & Kök i Visby.

VILMA FLOOD

Vilma Flood vill helst inte sätta en etikett på sin musik. Hon doppar tårna i indie, blues, folkpop och americana och skapar tillsammans med sin kraftfulla röst något som väcker de starkaste av känslor.

I vår släpper hon ett nytt album, den här gången på det legendariska indiebolaget Startracks. De två senaste singlarna Life groove och Intertwined lovar mycket gott!

Vilma Flood har uppträtt många gånger på Gotland, bland annat på Wall of Sound. Och hennes genombrottsalbum Moodswinger spelades in ett längre stenkast från Joda, på andra sidan småbåtshamnen, med Tobias Fröberg som producent.

Allra senast hon besökte ön var dock i somras, då hon medverkade i TV4s program Så mycket bättre, som gäst till Moonica Mac. Tillsammans tolkade de Ainbusks Lassie.

MOTO BOY

Inget verkar vara omöjligt för Oskar Humlebo. Sedan han sjösatte sin androgyna och romantiska scenpersona Moto Boy i mitten av 00-talet har han turnerat internationellt, öppnat åt artister som Whitney Houston och Smashing Pumpkins, komponerat musik till olika uppsättningar och själv medverkat i bland annat Lubiewo - Kärleksön på Göteborgs Stadsteater, Wermland Opera's uppsättning av Monteverdi's L'Orfeo och den hyllade föreställningen The feeling of going på Malmö Opera.

Det är till honom The Cardigans ringer när de behöver en livegitarrist och det är honom det Reeperbahn vill ha till att axla Olle Ljungströms mantel.

Men framför allt är han en fantastisk soloartist, som med sin stora röst och sin närgångna låtar skapat en egen genre inom svenskt musikliv. Hans skivor har beskrivit som "en hel gosskör i fjäderboa" och han har jobbat med några av de hippaste musikerna. Den senaste skivan Stökigt hjärta kom 2019 och då sjöng Moto Boy för första gången på svenska.

SUPPORT: ADAN BONIECKI

Adan Boniecki får inleda denna kväll. Han har rötterna i Polen, är född i Kanada och har bott i Belgien innan han för 15 år sedan hamnade i Sverige. Nu bor han på Gotland. Hans musik är en blandning av folkindie med inslag av electronica. Inspirationen kommer bland annat från Bon Iver, Joni Mitchell, My Bloody Valentine, Aphex Twin och Brian Eno. 

Hans brokiga bakgrund färgar hans musik, som han menar har "ett brett omfång och en bräcklig identitet, men får styrka av alla de människor, erfarenheter och platser som har kommit och gått i mitt liv."

Biljett köper du hos Tickster.


Arrangör

Vår Lilla Planet

Dela


Visa på karta