Välkommen åter snälla sol

Välkommen åter snälla sol

Datum: 27 apr.
Tid: 16:00 - 17:10
Dag: Lördag
Vamlingbo kulturscen
Vamlingbo prästgård , 62331 Burgsvik

Välkommen åter snälla sol

Visby vokalensemble konserterar med pianisten och kompositören Elise Einarsdotter

Välkommen åter snälla sol

En poetisk, svängig, och vacker vårkonsert

Medverkande:

Visby Vokalensemble

Elise Einarsdotter

Olle Steinholtz

Katarina Henryson

Hjalmar Ljungberg

Magnus Appelholm Bergbohm

Visby Vokalensemble har nöjet att inbjuda till konsert tillsammans med Elise Einarsdotter.                  

En rad dikter av svenska och utländska poeter, tonsatta av Elise, skapar tillsammans ett varierat program med inspiration från såväl jazz som folkmusik och präglat av Elises särskilda poetiska sound.

Elise Einarsdotter, piano och komposition.

Under uppväxten på Österlen väcktes kärleken till jazzen, som gjorde att hon som 18-åring sökte sig till Berklee College ofMusic i Boston.  Åter i Sverige bosatte hon sig i Stockholm där hon verkat sedan slutet av 70-talet. Då var hon med och startade bandet Tintomara och senare, sin egen, Elise Einarsdotter Ensemble. Elise har en gedigen verksamhet som musiker och kompositör såväl i Sverige som internationellt. Hon är flerfalt prisbelönad genom åren.

Katarina Henryson, sång.

Som en av originalmedlemmarna i sånggruppen The Real Group sedan starten 1984, har Katarina varit med och skapat en unik ensemble. Gruppen har bildat ett nordiskt exempel i världen inom vokalgruppsmusiken idag, där Katarinas flexibla altstämma, kompositioner, arrangemang och speciella scenutstrålning varit en av hörnstenarna i 32 år. Sedan 2016 arbetar Katarina Henryson bl a med uppföranden och utföranden som bäst kan beskrivas som performanceverk. Hon ger också workshops, föreläsningar och konserter.

Katarina är deltidsboende i Vamlingbo och dirigerar Visbykörerna  Sångsällskapet NS och kören Stella Nova är konstnärlig ledare för delar av verksamheten på VamlingboKulturscen.

Olle Steinholtz, kontrabas

”He has a phenomenal technique, a gorgeous tone and great musical imagination” Paw Hawes/ Jazz journal. Olle har spelat i grupper såsom Egba, Tintomara, Nisse Sandströms sextett, Elise Einarsdotter Ensemble med flera. Han har kompat gästande jazzmusiker, Woody Shaw och Thad Jones, Charlie Mariano, Teddy Edwards, Dakota Staton, Barry Harris med flera.

Olle har turnerat i ett stort antal länder. Han mottog 1999 Laila och Charles Gavatins Stiftelse för Jazzmusiks stora stipendium.

Hjalmar Ljungberg, trombon.

Hjalmar började spela trombon vid 9 års ålder. Utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och helt nyligen anställd vid Gotlandsmusiken.

Magnus Appelholm Bergbohm, trumpet. Magnus har arbetat på Gotlandsmusiken sedan 1986. Han spelar, förutom trumpeter, även flygelhorn och Bb-kornett.

Visby Vokalensemble är en blandad kör med erfarna korister. Kören bildades 1983 och repertoaren har sedan dess varit bred och blandad. Kören har haft en lång rad dirigenter som var och en bidragit till körens utveckling och bredd.

Dirigent: Maria Wessman


Arrangör

Visby vokalensemble

Dela