Utställning med Tommy Hilding på Hellvi Kännungs

Utställning med Tommy Hilding på Hellvi Kännungs

Datum: 7 aug.
Tid: 12:00 - 16:00
Dagar: Fredag, lördag, söndag
Galleri Magnus Karlsson
Hellvi Kännungs 207 , 62450 Lärbro

Utställning med Tommy Hilding på Hellvi Kännungs

Utställningen Borealis med målningar av Tommy Hilding och musik av Brian Eno visas på Hellvi Kännungs, Gotland i sommar.

Vi har glädjen att presentera en separatutställning med Tommy Hilding på Hellvi Kännungs, Gotland i sommar. Borealis är en ny svit målningar med utgångspunkt i skogen som vuxit fram under de senaste åren. Utställningen bär namnet Borealis efter det nordliga barrskogsbältet som löper runt det norra halvklotet. I utställningen visas målningarna med Brian Enos musikstycke Compact Forest Proposal från 2001 som omgivande ljudbild.

Under pandemin blev skogen en plats för eftertanke och återhämtning från den skenande verkligheten runt oss. Även om naturen varit ständigt närvarande i Tommy Hildings liv och konst blev mötet denna gång av större betydelse. En svit målningar i gemensamt format och tema började växa fram. Målningar som utforskar skogsmiljön noggrant och nära, med fascination för detaljer och mångfald. Som besökare får vi följa med på en promenad som tar oss allt längre in i en mystisk avlägsen värld som existerar parallellt alldeles nära vår egen.

Uppväxtens mossiga granskog i norra Skaraborg satte tonen.
En skog att ständigt återkomma till. Tyst, trygg, evig.
Under senare år har skogen ofta blivit målet för avskildhetens promenader.
Nygamla upptäckter av detaljer, rum, perspektiv och målande ljus.
Svikten i barrmattor och mossa. Parerandet av spretiga grenar i ögonhöjd.
– Tommy Hilding

Tommy Hilding och Brian Eno träffades på Kulturhuset i Stockholm i mitten av 1980-talet. De deltog där i två parallella utställningar och har följt varandras konstnärskap sedan dess. När vi bestämde oss för att visa Borealis på Hellvi Kännungs föddes idén om att visa serien tillsammans med ett ljudverk av Eno. De valde tillsammans musikstycke Compact Forest Proposal som ursprungligen uppfördes på SFMoMA i San Francisco 2001.

Vernissage torsdag 14 juli kl. 12-16

Adress:
Hellvi Kännungs 207
624 50 Lärbro
Ring för visning utanför öppettider, 0708106906


Arrangör

Galleri Magnus Karlsson

Dela


Visa på karta