Uställning Yvonne Habbe

Uställning Yvonne Habbe

Datum: 25 mars
Tid: 11:00 - 17:00
Lördagar 11-15. Vernissagedag tors 23/2 16-19.30
Dagar: Torsdag, fredag, lördag
Undantag: feb. 25, mars 4, mars 11, mars 18
GKF – Gotländska Konsthantverkare & Formgivare
Wallérs Plats 5, 62156

Uställning Yvonne Habbe

Genklang – textil konst. Samtliga verk är gjorda av filtad ull och klockorna är i sitt textila material helt ljudlösa.

Utställningens namn ”Genklang” syftar på en ljudlös tolkning av den äldre traditionen av själaringning i samband med dödsfall, där klockringningen upplyste om den avlidnes ålder, kön och status. Samtliga verk i utställningen är gjorda av filtad ull och klockorna är i sitt textila material helt ljudlösa, de är som tomma skal efter de som lämnat oss. 

Sorgens rum visualiseras genom textila bilder av imaginära valv som symbol för de inre rum som var och en bär inom sig, som tröstens rum. Valvet står som symbol för såväl katedraler som för eremitens enkla boning. Det syftar också på det gemensamma himlavalvet som vi alla lever och verkar under. Tomas Tranströmers dikt Romanska bågar ligger inte långt borta: ”...inne i dig öppnar sig valv bakom valv oändligt”.
 

YVONNE HABBE
Yvonne Habbe (1971) är textilkonstnär med handfiltning av ull som specialområde. Hon är verksam på Gotland, uppvuxen i Småland. Yvonne arbetar utforskande med materialet och både utvecklar och bevarar en av historiens äldsta textila tekniker. Inriktningen mot konsten gör att processen lyfter och rör sig fritt, medan traditionen ger ett för arbetet betydelsefullt sammanhang. 


 


Arrangör

GKF – Gotländska Konsthantverkare & Formgivare

Dela


Visa på karta