Träning kamraträddning och säkerhet i Hemsebadet.

Träning kamraträddning och säkerhet i Hemsebadet.

Datum: 29 apr.
Tid: 15:15 - 17:15
Dag: Lördag
Hemsebadet
Norrgatan 12, 62350 Hemse

Träning kamraträddning och säkerhet i Hemsebadet.

För dig som har gjort räddningsövningar med Kajak tidigare.

Snart börjar kajaksäsongen på allvar. Att paddla över öppet hav med känslan av att jag klarar mig, även om olyckan är framme är en skön och tillfredsställande känsla. För att vara säker på något över tid räcker det inte bara med att lära sig en gång, utan du behöver träna på dina färdigheter.

Kamraträddning är en av de viktigaste färdigheter du behöver ha när olyckan är framme. Att paddla tillsammans med andra och snabbt kunna ta sig upp ur kallt vatten räddar liv.
Under detta träningstillfälle i det varma lugna vattnet i Hemsebadet tränar vi främst på kamraträddning och flottörräddning (självräddning). Om vi har tid och orkar kan vi träna på andra bra färdigheter.
Detta kommer inte att vara ett tillfälle för dig som inte kan göra en kamraträddning och flottörräddning. Vi som leder detta förväntar oss att du kan detta idag, både fysiskt och mentalt. Detta tillfälle är inte för nybörjare (Det kommer andra tillfällen för dig som vill lära dig)

Vi i föreningen står för all utrustning som kan behövas och det är inte tillåtet att ha med egna kajaker. Anledningen till detta är tyvärr att vid tidigare tillfällen har egna kajaker inte varit tillräckligt rengjorda och det har drabbat föreningen negativt.

Vi hjälps åt att tillsammans bära in den utrustning vi kommer behöva. Vid frågor kontakta ansvarig ledare Jonas Karlsson på 0702375446 alternativt 0498297077.
Betalning sker helst med Swish, men du kan även betala med kort eller med kontanter (observera jämna pengar, växel kan inte ges). 
Medlemmar betalar 300 kr.
Ej medlemmar betalar 500 kr.
Deltagaravgiften går till hyra av badet och andra omkostnader samt till utbildning av ledare.
Ledarna gör aktiviteten helt identitet.

Medlemmar anmäler sig på vår hemsida. Ej medlemmar tar kontakt direkt med ledaren för anmälan och för info om aktiviteten eventuellt är fullbokad. 


Arrangör

Friluftfrämjandet Gotland

Dela


Visa på karta