Sven Ahlbäck & Ingrid Rodebjer

Sven Ahlbäck & Ingrid Rodebjer

Datum: 28 apr.
Tid: 19:00 - 20:00
Magasinet Kök & Bar Fårösund
Fårövägen 3 , 62462 Fårösund

Sven Ahlbäck & Ingrid Rodebjer

Svängigt och dynamiskt låtspel på två fioler! Release av skivan AVTRYCK – Jernbergslåtar i ett möte mellan två generationer.

Sven Ahlbäck och Ingrid Rodebjer släpper skivan AVTRYCK med låtarna som berör dem allra mest - repertoaren efter Gustav Jernberg från Sikvik utanför Gävle. Med intryck från tidigare generationers spelmän möts de i ett nyfiket och personligt samspel som skapar ett nytt avtryck i tiden. I ett litet format skapas variation i fiolernas klanger, ett dynamiskt och tätt samspel dem emellan där allt kan hända. Konserten består av danslåtar som storpolskor, bondpolskor, valser och även lyriska skänklåtar och vallåtstoner.  Glada och tokiga, kärva och slingriga, alla med sin egen berättelse.

Ingrid Rodebjer, ung spelman från Hogrän, hittade till Jernbergslåtarna av en tillfällighet på Bollnäs folkhögskola och fastnade för låtarnas speciella karaktär. Inspirationen räckte ända till folkmusikutbildning på Kungl Musikhögskolan där hon bl.a. började spela med Sven. Hon spelar i flera duo-konstellationer som Rodebjer & Myrin och egna kvartetten Ingrid & Tillfälligheten.

 Sven fastnade för Jernbergslåtarna redan som 8-åring när han fick höra Anton Jernberg spela, i trakterna av Österbybruk i norra Uppland. Genom Anton fick Sven del av den rika Jernbergstraditionen med låtar från främst Gästrikland efter Antons far Gustav. För 40 år sedan, då han var i Ingrids ålder, spelade Sven in låtarna på skiva med Anton. Nu tar musiken ännu ett kliv genom tiden.

Entre: Student 100 kr, KUNO-medlem 150 kr, Övriga 180 kr. Betalas på plats

Obs! För garanterad plats, boka bord via 0709695357

Konsert kl 19

Mat och dryck kan köpas på plats


Arrangör

KUNO

Dela


Visa på karta