Strövtåg i hall

Strövtåg i hall

Datum: 6 maj
Tid: 11:00 - 15:00
Dag: Lördag
Hallshuks fiskeläge

Strövtåg i hall

Vi samlas i Hallshuks fiskeläge. En gång ett av Gotlands största fiskelägen. Vi besöker kapellet, byggt på 1600-talet.

Vi samlas i Hallshuks fiskeläge. En gång ett av Gotlands största fiskelägen. Vi besöker kapellet, byggt på 1600-talet. Vi vandrar längs den gamla vägen mot Hall kyrka. Över hällmark och karstsprickor och kommer till slut in bland hasselsnår och forngravar....

Lördag den 6 Maj samlas vi i Hallshuks fiskeläge. En gång ett av Gotlands största fiskelägen med över 70 bodar. Idag är tre hus bebodda året runt. Vi besöker kapellet, byggt på 1600-talet. Inredningen kommer bl a från Fårö och Elinghem. Vi vandrar längs den gamla vägen mot Hall kyrka. Över hällmark och karstsprickor och kommer till slut in bland hasselsnår och forngravar. Vi passerar gården Norrbys där det bott människor sen stenåldern.

Marken i Hall är mager. Tillgångarna bestod främst av sten och trä. Vi ser gamla stenbrott och går runt kalkugnen som använts in på 1900-talet. Nere vid klapperstensstranden ser vi ut över Kappelshamnsviken och Bläse. Vid klart väder kan Fårö skymtas vid horisonten. Här är det dags för en längre fikapaus för att njuta av utsikten. I Hall finns gott om örn, både kungs- och havsörn. Har vi tur leker de i havsbandet intill skogen.
Vi vandrar uppför en backe och kommer till lotshuset/fyren, idag en högt värderad sommarstuga. I söder kan vi titta ner över Hallshuks fiskeläge och är efter cirka tre timmars vandring tillbaka där vi började.
 

Under vandringen pratar och lär vi oss intressanta saker om ovan nämnda och annat som vi passerar.

Vandringen är cirka 7 kilometer. Vi samlas kl. 11.00 och avslutar ungefär kl.15.00. kanske tidigare. Vi gör en lite längre paus under turen där vi passar på att äta lite.

Alla tar med sig egen matsäck, smörgås och/eller frukt eller annat som är lätt att äta under pausen samt dryck för hela turen. Glöm inte något att sitta på till pausen!

Vandringen är inte svår, men det är en vandring, inte en promenad, därför rekommenderar vi:
Bra skor, oömma bekväma kläder och vindtät jacka, Regnkläder kan vara bra att ta med om det är risk för vått väder. Vi rekommenderar att du har din packning i en ryggsäck och inte en axelväska då det är lättare att bära.

Ledaren för denna vandring Karin har inte gått en ledarutbildning i friluftsfrämjandets regi ännu. Men Styrelsen för vår lokalavdelning bedömer Karins vandrings- och ledarkunskaper som fullt tillräckliga och bra. Vandringens Hjälpledare Anna har utbildning och erfarenhet av friluftsfrämjandet och av ledarskap i vår förening.

Det kostar 60 kr för medlemmar och 80 kr för icke medlemmar att delta. Avgiften betalas med Swish (ej kontanter) på plats och går till omkostnader och utbildning av ledarna i föreningen. Ledarnas arbete med aktiviteterna är helt ideellt.

MEDLEMMAR BOKAR SIG TILL AKTIVITETEN PÅ VÅR HEMSIDA.

ICKE MEDLEMMAR ANMÄLER SIG PÅ MAIL TILL gotland@friluftsframjandet.se

För er som anmäler er på mailen gäller att om det är fullt kommer du så snart som möjligt få be sked om detta. Och din bokning gäller inte om du inte har fått en bekräftelse. Anmälan via mail kommer att gå i turordning tills aktiviteten är full.

Husdjur är mysigt att ha med sig ut på vandring, Men av allergi skäl och respekt för de som eventuellt kan vara rädda för djur, Så STANNAR alla Husdjur HEMMA denna gång.

VARMT VÄLKOMMNA PÅ VANDRING!

Samåk gärna till den här aktiviteten – https://www.friluftsframjandet.se/mina-sidor/samakning/
 

VI SAMMARBETAR MED STUDIEFRÄMJANDET GOTLAND! Det innebär att vi rapporterar antal deltagare (ej person uppgifter) på vår vandring till Studiefrämjandet. Titta gärna in på Studiefrämjandet Gotlands hemsida om du vill. www.studieframjandet.se/gotland

Har du frågor om vandringen är du välkommen att ta kontakt med Karin på 0723260509 eller karinp@live.se

 


Arrangör

Friluftsfrämjandet Gotland

Dela


Visa på karta