Storken landar i Vamlingbo! Viskonsert på Visans Dag 12/3.

Storken landar i Vamlingbo! Viskonsert på Visans Dag 12/3.

Datum: 12 mars
Tid: 14:00 - 16:30
Dag: Söndag
Vamlingbo Bygdegård
Vamlingbo Kyrker 506, 62331 Burgsvik

Storken landar i Vamlingbo! Viskonsert på Visans Dag 12/3.

En eftermiddag i visans tecken i Vamlingbo Bygdegård! Söndag 12/3 kl 14 - 16:30. Visor, allsång, sköna historier och servering.

STORKEN LANDAR I VAMLINGBO!
Under 1960-talet var Vispråmen Storken något av en nationalscen för den svenska visan. 
Nu flyger Storken igen, och gör nedslag över hela landet!
Bakom konsertserien står YTF – Yrkestrubadurernas förening med stöd av Kulturrådet.

Söndagen den 12 mars, på Visans Dag, landar Storken i Vamlingbo Bygdegård kl 14:00.
På scenen står Jan Hammarlund, Christer Jonasson Tolv, Anna Döbling, samt Becka Grahn, Petrus Nordbakk och Vilma Scropeta från musiklinjen på Folkan i Hemse.
Det blir en eftermiddag med visor, allsång och sköna historier.
Och servering med en massa godsaker, förstås.
Dörrarna öppnas 13:30.
Boka biljett på 0739-346310 eller via info@annadobling.com.
Varmt välkommen!

Jan Hammarlund, Stockholm: "Jag sjunger här om krig och fred, om Franz Schuberts kamp för sin musik i Wien, om en violinist i Mosul och om sånt som angår oss alla.” 
Jan Hammarlunds texter vilar oftast i en djup humanism. Han kallar sig visproggare och visst är hans sånger ofta politiska, men de stora frågorna är alltid filtrerade genom hans underfundiga temperament. Berättelser och anekdoter flätas samman med historierna i sångerna, där några av hans mest kända är ’Jag vill leva i Europa’ och ’Ville’. Till hösten kommer hans självbiografi.
”I en värld där en smekning är mer obscen än ett knytnävsslag behövs det minst en Jan Hammarlund."
Emil Carlsson, Borås Tidning 2008

Anna Döbling, Vamlingbo: ”Jag är visartist och vispoet och brukar säga att jag står med ena benet i den svenska vistraditionen och det andra i fransk chanson. Via kabaré, musikal och operett hittade jag så småningom fram till visorna och det egna låtskrivandet, och sedan slutet av 1990-talet har jag turnerat både som soloartist och i olika musikaliska konstellationer i Sverige och flertalet nordiska länder. Jag har givit ut fyra soloalbum, varav ett med Barbro Hörberg-tolkningar. På Storken-konserten blir det lite eget och lite Barbro Hörberg.
Och så har jag glädjen att få vara konsertvärdinna och allsångsledare också!”

Christer Jonasson Tolv, Fårösund: "Jag är låtskrivare, sångare, spelar allehanda gitarrer, stränginstrument och lapsteel. Jag har arbetat som musiker sen 1970-talet (Fria Proteatern), medverkat på flera skivinspelningar, gjort ett eget album, egna konserter, spelat med olika band, med bl.a. Mikael Samuelson, med FJK, med AFT – Annika Fehling Trio på Gotland, med Annika Fehling i olika program, med Glimra på Gotland i O’Brothers. Jag skriver hela tiden på nya låtar."

Petrus Nordbakk, Becka Grahn och Vilma Scropeta går musiklinjen på Folkan, Hemse
Petrus: "Jag är en 19-årig östersundare, och min uppväxt har varit fylld av musik - hela familjen musicerar. Under min tidiga skoltid spelade jag cello, och i gymnasiet började jag spela gitarr. Jag hämtar mycket inspiration från bluesrock-legender som Stevie Ray Vaughn, Jimi Hendrix samt inte minst min pappa. Jag lyssnar på många och upptäcker gärna olika genrer, men i slutändan brukar det vara bluesen jag återkommer till."
Becka: "Jag är från Norrköping, fyller 20 i år och musiken har genomströmmat i princip hela mitt liv. Jag gick en musiklinje på gymnasiet med sång som huvudinstrument eftersom jag tyckte det var speciellt roligt att få sjunga och jag ville få chansen att utveckla mitt musicerande, det var också då jag upptäckte mitt intresse för låtskrivande. Sedan dess har jag skrivit många låtar och producerat några av de, det är väldigt roligt att få vara kreativ och skapa egen musik. Min musik är framförallt influerad av svensk pop, artister som Veronica Maggio och Mares är mina största inspirationer."
Vilma: "Jag är 21 år och uppvuxen i den mellanstora tätorten Bollebygd i en familj där musiken alltid har varit central. När jag var 6 år började jag sjunga i kör, och där slog kärleken till att framföra musik för en publik rot och växte sig stark. På högstadiet började jag skriva låtar, och under tiden på Rytmus musikgymnasium började jag få spelningar utanför skolan. Nu studerar jag i Hemse och hade inte kunnat vara gladare för det!"

Christer Jonasson Tolv
Christer Jonasson Tolv

Arrangör

YTF, Yrkestrubadurernas Förening, i samarbete med Statens Kulturråd

Dela


Visa på karta