Spännande stadsvandringar med Gotlands Museum

Spännande stadsvandringar med Gotlands Museum

Datum: 31 aug.
Tid: 00:00 - 00:00
Fornsalen, Gotlands Museum
Strandgatan 14, 62158 Visby

Spännande stadsvandringar med Gotlands Museum

En tidsresa i Visbys spännande historia tillsammans med museets kunniga guider. Boka på www.gotlandsmuseum.se eller via Nortic.

STADSVANDRINGAR: Under högsäsong anordnar vi guidade vandringar dagligen. Här följer exempel på våra populära stadsvandringar:

Ringmur, rosor och ruiner: Visby har en lång och spännande historia. Följ med på en vandring där Gotlands Museums kunniga guider berättar de mest spännande historierna från alla Visbys epoker.

Staden bakom muren: 
Visby är en fantastisk stad med medeltida hus, kyrkoruiner och ringmurstorn. Tänk att få komma in bakom de låsta dörrarna och se dessa byggnader inifrån. Nu finns den möjligheten! Gotlands Museum har nycklarna till världsarvstaden Visby. På denna vandring visar vi några av Visbys mest spännande historiska byggnader och ruiner. Här får du möjlighet att följa med våra kunniga guider in i spännande världar där tiden har stannat.

Skattletare, klantskallar och spöken
Följ med på sommarens nya stadsvandring! Vi besöker platser där spännande, läskiga och tokiga saker skett genom Visbys långa historia. En resa i tiden som även handlar om människor och livsöden. På vår vandring genom gator, gränder och ruiner kommer ni uppleva att sägner och verklighet flyter in i varandra.

Folk och rackare i Visby stad
Hur var det att växa upp i Visby under 1700- och 1800-talet, och vilka människor bodde där? Möt Johan Rike Lythberg som kunde ställa till med fräcka skoj och lurigheter, hör mer om den beryktade krogen Bullens källare, Konstapel Middag och om Gotlands första kvinnliga läkare. Välkomna till en resa i tiden med Gotlands Museums guider.

Vallgravar, väktargångar, våld & försvar – en ringmursvandring i tid och rum
På den här vandringen berättar vi om spåren efter våldsamma attacker i ringmuren, men också om mer fredliga aktiviteter, där vi besöker platsen där filmen om Pippi Långstrump spelades in. Ringmuren har varit ombyggd, tillbyggd, och till och med rasat vid ett flertal tillfällen, något ni kommer att få se, och så passerar vi slungstenen som fastnade i en tornglugg när den avfyrades för 500 år sedan.

Guidad vandring med Gotlands Museum.
Guidad vandring med Gotlands Museum.

Arrangör

Gotlands Museum

Dela