Söndagsskoj på Fornsalen: Visning av Lek & leksaker

Söndagsskoj på Fornsalen: Visning av Lek & leksaker

Datum: 22 dec.
Tid: 13:00 - 14:00
Gotlands Museum; Fornsalen
Strandgatan 14 , 62157 Visby

Söndagsskoj på Fornsalen: Visning av Lek & leksaker

Familjevisning av leksaksutställningen ”Lek & leksaker. Visningen ingår i museientrén. Gratis för museimedlemmar och barn.

I vår blir det lite extra skoj på Fornsalen för barnfamiljer.

Under några söndagar kommer vi att anordna något som kallas för ”Söndagsskoj”, med visningar, vandringar och lite annat smått och gott. Först ut är en visning av leksaksutställningen ”Lek & leksaker”, som innehåller mängder av roliga leksaker och barnteckningar, och det är Mathias Strömer som är utställningsansvarig på Gotlands Museum, som visar utställningen.

Människor leker på ungefär samma sätt och med snarlika föremål oavsett när och var de levt, det är ju det som är så spännande. Bollar, dockor, miniversioner av vuxenvärldens föremål, figurer och snurror återkommer genom hela historien. Leksaker är idag en stor industri, men samtidigt precis som tidigare ett vardagligt och viktigt sätt att skapa mening i vardagen. Ps. Passa gärna på att ta med dig farmor, farfar, mormor, morfar,  eller mamma och pappa eftersom de säkert kommer att känna igen många av leksakerna.

Visningen ingår i museientrén. Gratis för museimedlemmar.

BLI MUSEIMEDLEM:
Passa på att bli museimedlem med mängder av förmåner: Gratis entré till våra utställningar och ”Skepp & skoj”. Rabatter på vandringar, föreläsningar, i museibutiken och på kafét. Lös medlemskap på Fornsalen eller via denna länk: Bli museimedlem – Gotlands Museum

Barn och ungdomar under 19 år går in gratis.


Arrangör

Gotlands Museum

Dela