Sommarmusik i Östergarns församlingens vakra kyrkor

Sommarmusik i Östergarns församlingens vakra kyrkor

Datum: 15 aug.
Tid: 19:00 - 20:00
Dagar: Tisdag, onsdag
Kräklingbo kyrka, Östergarns kyrka, Gammelgarns kyrka

Sommarmusik i Östergarns församlingens vakra kyrkor

Mycke bra musiker som represenerar olika genrer av musik

Den 11 juli får vi njuta av Vokalensemble Aora i Kräklingbo kyrka, den 18 juli sopranen Annica Yttergren, sång, och Elke Unt på piano och orgel i Östergarn kyrka och den 26 juli en konsert av Gotlands Chamber Music Festival i Gammelgarn kyrka.
Den 1 augusti blir det konsert i Östergarn kyrka med finlandsfödda Minna Weurlander som är en av världens främsta och mångsidiga konsertaccordeonister som bland annat utsetts till prisvinnare vid ansedda Premio Internazionale Astor Piazzolla. Minnas internationella konsertkalender är bokad för flera år framåt. 
Vid medeltidsmarknaden i Gammelgarn den 9 augusti får vi innan tornspelet njuta av Musikteatern Unna, som kommer framföra en dramatisering av scenen den medeltida balladen ”Två systrar” i Gammelgarn kyrka. 
Sommarserien avslutas den 15 augusti med en ungdomlig konsert med Axel Lönner och hans musikervänner.  Axel är en ung, talangfull tonsättare och gitarrspelare som studerar vid tonsättaresskolan i Visby. Det blir solo- och körmusik, olika instrumentella experiment och orgelmusik.

 


Dela