Sofia Hoas om Gammalsvenskby, ett år efter Rysslands anfall

Sofia Hoas om Gammalsvenskby, ett år efter Rysslands anfall

Datum: 24 feb.
Tid: 18:00 - 19:00
Sävesalen, Fornsalen, Gotlands Museum
Strandgatan 14 , 62157 Visby

Sofia Hoas om Gammalsvenskby, ett år efter Rysslands anfall

Ett år efter Rysslands invasion av Ukraina föreläser Sofia Hoas om Gammalsvenskby.Kom gärna i tid. Begränsat antal platser.

Gammalsvenskby i Ukraina- ett år efter Rysslands anfall. Om den ryska ockupationen, civilkurage, befrielse, nödhjälp och terrorbombningar.

Ett år efter Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina föreläser Sofia Hoas om Gammalsvenskby och om svenskbybornas historia och läget i Gammalsvenskby under året som gått. Därefter kommer Peter Knutas att intervjua Marina Buskas som flytt från Gammalsvenskby, och till sist kommer Lars Thomsson, nödhjälpsamordnare, att berätta om de insatser som görs i Gammalsvenskby. 

Föreläsningen äger rum den 24 februari klockan 18:00 i Sävesalen på Fornsalen. 

Sofia Hoas är kulturarvsutvecklare på Gotlands Museum, men också ordföranden för föreningen Svenskbyborna och Region Gotlands vänortssamordnare. Hon blev också nyligen utsedd till Årets gotlänning för sina insatser för Gammalsvenskby.

Föreläsning är ett samarbete mellan Gotlands Museum och Föreningen Svenskbyborna. Ingen entréavgift, men ge gärna ett bidrag på plats till föreningens nödhjälpsarbete i Gammalsvenskby i form av swish eller kontanter.
Föreningen Svenskbybornas  swish: 123 437 61 41. Plusgiro: 187879-2. Swishnummer finns även på plats.

Kom gärna i tid, begränsat antal platser.

Plats: Sävesalen på Fornsalen, Gotlands Museum.


Arrangör

Gotlands Museum

Dela