Skogens dag vid Lilla Hajdes i Fröjel

Skogens dag vid Lilla Hajdes i Fröjel

Datum: 22 okt.
Tid: 10:00 - 14:00
Hajdes plantskola i Fröjel.
Fröjel, Lilla Hajdes 725.

Skogens dag vid Lilla Hajdes i Fröjel

En skogsväg fylld av spännande aktiviteter. Programmet riktar sig till dig som brukar skog och till alla som gillar skogen.

Lördagen den 22 oktober klockan 10-14 är det Skogens dag vid Lilla Hajdes i Fröjel. Här uppmärksammas skogens olika värden och betydelse för Gotlands utveckling. Aktiviteterna passar både stora och små - så sätt på kläder efter väder och ta med hela familjen till ett "öppet hus" ute i skogen!

Program:

  • Lär dig mer om ett hållbart skogsbruk och träffa experter vid våra olika stationer. Det handlar om drönare i skogsbruket, föryngringsavverkning, plantering, röjning, gallring, naturvård, viltfrågor med mera.
  • Roliga aktiviteter för barn och ungdomar, till exempel ponnyridning, luftgevärsskytte och täljarskola. Dessutom kan du få elda en pinne, rädda en våtmark, plantera en planta, titta på skogsmaskiner och träffa Skogsmulle.
  • Besök Skogstorget och vandra Skogsvägen. Här finns företag och organisationer inom skog, träförädling och friluftsliv.
  • Svamputställning.
  • Försäljning av kaffe och korv med mera.

Varmt välkomna!

Hitta till Skogens dag:

Skogens dag anordnas vid Hajdes plantskola i Fröjel. Adressen är Lilla Hajdes 725. Det kommer att vara skyltat från väg 141 (som går mellan Klintehamn och Hemse) och väg 142 (som går mellan Hemse och Visby).

Arrangörer:

Skogens dag genomförs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och organisationerna bakom Gotlands Skogsstrategi: Mellanskog, LRF, Naturskyddsföreningen, Region Gotland, Skogsstyrelsen och Länsstyrelsen.


Dela