Sébastien Boudet: Surdeg och gotländska kulturspannmål

Sébastien Boudet: Surdeg och gotländska kulturspannmål

Datum: 4 okt.
Tid: 18:00 - 20:00
Almedalsbiblioteket, Hörsalen

Sébastien Boudet: Surdeg och gotländska kulturspannmål

Den kända bagaren Sébastien Boudet föreläser om kulturspannmålens revolution och betydelse vid surdegsbak och som gröt.

Varmt välkomna till ett inspirerande och informativt föredrag av Sébastien Boudet 

Förhandsanmälan krävs, senast 2 oktober, Kerstin Johansson 0701510220 eller Sanna Törneman 0707957555

Konditor och kock vars vision är att sprida kunskap om bra mat och bröd med fokus på ekologi, hållbarhet, resiliens, kretslopp och gastronomi. Sébastiens debutbok ”Den franske bagaren: Surdeg, mat, kärlek” utsågs till världens bästa kokbok vid Gourmand World Cookbook Awards 2012. 

Sébastien kommer från en bagarsläkt och har sedan barnsben drillats i konsten att baka. Han är utbildad i Frankrike, Spanien och USA och flyttade till Sverige i början av 2000-talet. Här startade han det prisbelönta bageriet La Petite France på Kungsholmen i Stockholm och har sedan dess gått i spetsen för den surdegsrevolution som dragit över landet. Senast drev han Bageri och restaurang Sebastien på Söder i Stockholm. 2021 stängdes det för gott när Sébastien istället valde att fokusera på att skapa lösningar för alla som vill växla till att leva ett mer hållbart liv.

Förutom att ha medverkat som jurymedlem i Dessertmästarna har han varit en återkommande kock i Nyhetsmorgon TV4,  Sébastien har också skrivit fler böcker som är en kärleksförklaring till hållbar, näringsrik och god mat.

Tisdag 4/10 kommer Sébastien prata om kulturspannmålens revolution som är på gång i Sverige. Han har precis rest runt om i landet och träffat några av Sveriges bästa odlare och kommer att berätta om vilka råvaror som är bäst att baka med. Många av hans favoritodlare finns här på ön!

Han kommer även att prata om gröt!


Arrangör

Naturskyddsföreningen Gotland i samverkan med Biblioteken på Gotland

Dela