Roland Pöntinen, 40 år som artist

Roland Pöntinen, 40 år som artist

Datum: 29 jan.
Tid: 18:00 - 20:00
Dag: Söndag
Vårdklockans kyrka
Adelsgatan 43, 621 57 Visby

Roland Pöntinen, 40 år som artist

Roland Pöntinen en av Sveriges med framstående pianister, han har funnits i vår musikaliska framkant i 40 år.

»Svensken Roland Pöntinen, född 1963, är lika övertygande som solopianist, kammarmusiker, sångackompanjatör, kompositör och jazzimprovisatör. Hans känsla för det konstruktiva och sensuella i musiken är omisskännlig….«
(Ellen Kohlhaas i Frankfurter Allgemeine, 28 januari 1987)

Så beskriver en kritiker i Frankfurter Allgemeine den då 23-årige Roland Pöntinens mångsidighet och musikaliska upptäckarglädje. Under en festival i berömda Schloss Elmau utanför München hade han imponerat på publiken som solist, kammarmusiker och improvisatör.

Sedan dess har Roland Pöntinen etablerat sig internationellt som en av de mest spännande klassiska musikerna i sin generation. Han har samarbetat med dirigenter som Esa-Pekka Salonen, Leif Segerstam och Evgenij Svetlanov, gästat många av de största festivalerna och turnerat som solist världen över. Spännvidden i Pöntinens repertoar och hans musikaliska nyfikenhet, ibland utanför den klassiska genren, visar sig i listan över artister han jobbat med – från Barbara Hendricks och Nicolai Gedda till Eva Dahlgren, från Joakim Milder och Bengt Hallberg till Janine Jansen.


Dela