Releasegig: Svensk, gungig soulmusik. Princis - ”Hemma"

Releasegig: Svensk, gungig soulmusik. Princis - ”Hemma"

Datum: 11 nov.
Tid: 18:00 - 19:30
Clarion Hotel Wisby: Vinterträdgården
Strandgatan 6, 621 57 Visby

Releasegig: Svensk, gungig soulmusik. Princis - ”Hemma"

Föreställ dig; Fem musiker Sju körsångare Ett fotbollslag Svensk, nyskriven, gungig soulmusik En fantastiskt vacker vinterträdgård

Anmäl dig här: https://fb.me/e/2hne6akA9

 

- Avslöja det inre självet

Svenska singer/songwritern Princis släpper "Hemma", ett album som blottar en mer intim sida av honom. Med ett lent soul sound som påminner om Bo Kaspers Orkester, utforskar skivan en ny fas i Princis musikaliska stil.

Lyssna här: to.rexi.es/hemma-pre

På tal om skivans uppriktighet, Princis bekänner, "När jag fick mitt skivkontrakt ville jag skapa något väldigt äkta och 'naket'." Den här längtan att ta fram mer av honom drev honom att förändra kärnaspekter av hans konst, "Jag skrev det på svenska, det (...) fick mig verkligen att bli ärlig."

Hemma porträtterar artistens intention med verket, som han beskriver det, "att känna som om jag kan verkligen slappna och och vara vara. Låtarna har uppstått från den här platsen av trygghet och sanning."

Med ett ambitiöst team av framstående musiker så som Grammis-nominerade jazz trummisen Sebastian Brydniak, Trum-tekniker Simon Östergren, bassisten Erik Johansson, piano & keyboard-spelaren Rune Gardell, el-gitarristen Henrik Thomsson och andra så som Mikayla, Mikael Strömkvist, Fanny Princis, Gabriella Gardell och Ewelina Westin, spelades albumet in i artistens egen studio och i New Ground Studio i Visby.

Princis har blivit vald två gånger till P4 Nästa, 2016 med sin debut låt, "Life (Just Not Dying) och 2020 med sin single "What's the hurry?". Hans debutalbum, "Jag Duger" släpptes 2018. Han släppte också singlarna "Jag kommer flyga" och "Långsamt" tidigare i år.

Sångaren fick skivkontrakt med Göteborgs-baserade Rexius Records 2021. Tillsammans släppte de albumet "Hemma" den 23e September.
(Henry Ortiz, Rexius Records)

Princis är husmusiker för Clarion Hotel Wisby.


Arrangör

Clarion Hotel Wisby

Dela