Queer på scen

Queer på scen

Datum: 20 maj
Tid: 15:00 - 17:00
Folkets bio
Adelsgatan 39, 621 57

Queer på scen

Ett samtal under Gotland Pride om queerkultur och dess betydelse idag

Vilka pjäser, böcker och filmer har betytt mycket för den queera publiken? Vad är dragkultur och varför är det så omdebatterat? Varför finns det queerkultur och varför är den viktig? 

Välkommen till Folkets Bio under Gotland Pride till ett samtal mellan Razmus Nyström och Annika Wassén om queerkultur och dess betydelse.

Razmus Nyström är en gotländsk skådespelare som är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö. Hans första roll på Dramaten var som den aidssjuke Prior Walter i Angels in America. Därefter har Razmus medverkat i flertalet uppsättningar på Dramaten bl a i Hamlet, Den yttersta minuten och nu senast i den prisbelönta queera pjäsen Arv. Razmus Nyström medverkade även 2021 i långfilmen Dancing Queens, i regi av Helena Bergström. Förutom skådespeleriet driver han också tillsammans med kollegan Per Öhagen dragduon HBTQUL. I samtalet medverkar också Annika Wassén, regional teater- och musikutvecklare på Gotland med en kandidat i genusvetenskap och mångårig erfarenhet av arbete inom kultursektorn och med HBTQ-frågor. 

Samtalet avslutas med att Razmus läser ur Angels in America och ARV.

Fri entré!

På Folkets bio under Gotland Pride, den 20 maj kl 15.00. Varmt välkomna!


Arrangör

Kulturenheten, Region Gotland.

Dela


Visa på karta