Potatisdag på Norrbys museigård

Potatisdag på Norrbys museigård

Datum: 15 okt.
Tid: 12:00 - 15:00
Norrbys museigård i Väte
Norrbys , 62378 Klintehamn

Potatisdag på Norrbys museigård

Potatisdag med föreläsningar av bland andra Stefan Haase som odlar äldre potatissorter, utställning, försäljning och fika.


Den 15 oktober öppnar Norrbys museigård i Väte dörrarna för en dag, där du kan få lära dig mer om en älskad knöl, nämligen potatisen.

Stefan Haase som odlar  äldre potatissorter för eget bruk finns på plats för att berätta mer om de sorter han odlar. På Norrbys odlas tre äldre potatissorter som du också får lära dig mer om, och som även finns till försäljning, (för övrigt utmärkta att göra mos av).

Författaren Per “Per Pop” Björklund skriver på en bok om potatis med recept och är på plats för att berätta om potatismat. Han bjuder även på smakprov av potatissoppa med tvist.  

Övriga programpunkter: Skapa ditt eget potatisdjur, kolla din reaktionsförmåga genom att smasha potatis och prova potatis. Dessutom kan du besöka en utställning om ransoneringstiden där man kan konstatera att potatis var en viktig livsmedelskälla.

I kaféet är det servering av ”Kronans kaka” och andra bakverk.

Varmt välkomna till en härlig dag om ett av våra viktigaste livsmedel, som innehåller mängder av näringsämnen.  

TID: 15 oktober klockan 12 – 15, Norrbys museigård i Väte. 

ENTRÉ: 80 kronor för vuxen. (Fornvänner och barn  under 19 år gratis).

BLI MUSEIMEDLEM – ERBJUDANDE (1/10 t o m 31/12)

Köp ditt medlemskap nu! Pris: 100 kr för enskild medlem och 150 kr för två fram till årsskiftet. Mängder av förmåner: Gratis entré till utställningar och ”Skepp & skoj”. Rabatter på vandringar, föreläsningar, i museibutiken och på kafét. Lös medlemskap på Fornsalen eller via denna länk: https://www.gotlandsmuseum.se/om-oss/om-museet/fornvannerna/bli-medlem/


Arrangör

Gotlands Museum

Dela