Piazzolla vs Stravinsky

Piazzolla vs Stravinsky

Datum: 26 mars
Tid: 19:00 - 21:00
Dag: Söndag
Vårdklockans kyrka
Adelsgatan 43 , 621 57 Visby

Piazzolla vs Stravinsky

En musikalisk upplevelse som pendlar mellan Astor Piazzolla och Igor Stravinsky två av 1900-talets musikaliska giganter.

En musikalisk upplevelse som pendlar mellan Astor Piazzolla och Igor Stravinsky två av 1900-talets musikaliska giganter. Spelar gör Nils-Erik Sparf och Matti Andersson.

Nils-Erik Sparf tog solistdiplomexamen med jetong vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 1971. Efter fortsatta studier vid Pragakademien var han under 1970-talet konsertmästare i Kungliga Hovkapellet. Därefter har han varit konsertmästare i Kgl Filharmoniska Orkestern i Stockholm under flera år samt i Uppsala Kammarsolister och Uppsala Kammarorkester, där han fortfarande har sin tjänst. Han är även primarie i Drottningholms Barockensemble.

Matti Andersson har sedan början på 1980-talet jobbat med utbildning och fortbildning i musik på bl.a. Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och ofta anlitats som konsult och föredragshållare på olika musikinstitutioner runt om i Sverige. Han är utbildad musiklärare och musiker vid musikhögskolorna i Göteborg och Stockholm. Musikerutbildningen avslutades vt 2014 med en Konstnärlig Masterexamen i musik med inriktning på accordeon.


Arrangör

Musikaliska sällskapet i Visby

Dela