Öppet Stall - Hästarnas morgonträning

Öppet Stall - Hästarnas morgonträning

Datum: 4 maj
Tid: 08:00 - 12:00
Dagar: Tisdag, onsdag, torsdag
Ekeskogs Riding Academy
EKESKOGS 906 , HEJDE

Öppet Stall - Hästarnas morgonträning

Den dagliga träningen av Hästarna (ca 15 st) sker måndagar till fredagar året runt.

Den dagliga träningen av Hästarna ( ca 15 st ) sker måndagar till fredagar året runt. Oftast är vi vana vid att hästverksamhet går ut på att träna dem som vill lära sig att rida. Eller att rida för att det är "kul". Här har vi roligt genom att försöka lära oss att träna Hästen för Hästens skull.

Denna dag är gratis och du är inbjuden till att vara närvarande i den dagliga rutinen
-vad händer egentligen i ett stall som bedriver utbildning och träning enkom för hästens välbefinnande och hälsa?
– ingen tävling, eller press på att någon måste prestera något för någon annans skull, utan mer fokus på att tillföra kroppsmedvetenhet och kvalitativ närvaro.
Hästarna på Ekeskogs är av blandade raser och de befinner sig här av olika anledningar. En del har inte klarat av sina tidigare yrken, eller har haft skador, som har försenat deras prestationer. De fungerar som en vinnande länk i kedjan av samarbete, där de bidrar med sina reflektioner på de tankar och träningsformer som eleverna utför tillsammans med hästarna. Eleverna på Gotlands Ridakademi är antingen fritidsryttare som vill lära sig träning byggt på biomekaniska grunder, eller Rid-instruktörer som vill lära sig att fördjupa synen på Hästträning. Något de vill sprida till sina elever framöver. Hanna kommer att berätta lite ikring vart moment, så att du har en chans att förstå vad som sker.


Preliminärt dagsprogram:
08-09 intag och rykt
09-10 hästträning
10-11 kaffe och samtal ( kaffe och smörgås finns att köpa)
11-12 intag, rykt och hästträning

-vill du prova på att närma dig häst eller rida? Hör av dig till Hanna ekeskogs@gmail.com så kan det finnas möjligheter för dig framöver!
Ekeskogs Ridakademi Gotland

Det är bra att ha varma kläder. I ridhuset är det ute-temperatur. Det finns ett rum att värma sig i. Vill du köpa kaffe och smörgås? släng iväg ett sms 0723369127 så vi vet hur mycket kaffe som skall bryggas;) Självklart får du hjälpa till med de enklare sysslorna och ställa frågor ;)


Arrangör

Ekeskogs Riding Academy

Dela