Nils Forsheds bilder från Gotland

Nils Forsheds bilder från Gotland

Datum: 30 juli
Tid: 12:00 - 18:00
Dagar: Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag
Konstmuseet
Sankt Hansgatan 21, Visby

Nils Forsheds bilder från Gotland

En utställning till hyllning av Nils Forshed (1940 - 2021) - en av vår tids största naturillustratörer.

Välkomna på en unik utställning med ett urval av Nils Forsheds bilder, med fokus på hans skildringar av det gotländska landskapet. Nils Forshed är en av vår generations största naturskildrare som genom sina mångtaliga illustrationer i klassiker som bl a böckerna Ängar, Svenska Naturbetesmarker, När hävden upphör, Svenska alvarmarker, Sveriges Nationalatlas och mycket mer. Han har också haft många uppskattade utställningar, den senaste på Stora Karlsö 2016. 

För sin förmåga att ge naturen liv i sina bilder och beskriva historiens förlopp utnämndes Nils Forshed 2016 till hedersdoktor vid Lunds universitet. Under mer än 50 år arbetade Nils professionellt som tecknare och illustratör och har på så vis delat med sig av sin egen kunskap och fascination för alltifrån den minsta skalbagge, till fjärilar, fåglar, blommor, träd, skogar, hela landskap och naturmiljöer. Ofta i skön förening där också det lilla framträder i det stora, kulturen blir en viktig del av naturen och dess historia och där även människan har en roll. 

Vi vill med denna utställning hylla hans bidrag till konsten och kärleken till naturen. Utställningen öppnar med vernissage kl 13 den 13 juli och är öppen fram till 30:e juli. Utställningen hålls på konstmuseets lokaler i Visby, Sankt Hansgatan 21.

 


Dela