Musik i sommarkväll - Vanja Modigh Trio

Musik i sommarkväll - Vanja Modigh Trio

Datum: 5 aug.
Tid: 20:00 - 21:00
Västergarn kyrka

Musik i sommarkväll - Vanja Modigh Trio

Folksånger från hela världen.

Vanja Modigh Trio

5/8 Västergarn kyrka 20:00 

Katarina Söderlund är född och hemmahörande i Stockholm. Hon är utbildad i folklig sång med inriktning svensk folkmusik vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Katarina har många års erfarenhet av att framträda solo såväl som i många olika konstellationer. Hon är för närvarande aktuell med duon Söderlund & Gawell, sångerskan Eva Runes masterprojekt ”Stormsvalan” samt medverkar i ”Bliver himmelen röd på morgonen nyårsdag”, ett nyskrivet verk av folksångerskan Maria Misgeld. 

Vilja-Louise Skought Åborn är utbildad på masternivå vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm med svensk folksång som inriktning. Hennes sång berör med sitt ärliga uttryck och innehar både en kraftfullhet och bräcklighet på samma gång. 2018 släppte hon sitt kritikerrosade debut album Singing from the Source. Vilja-Louise är en flitigt anlitad solist och är aktuell med föreställningarna Två Systrar och Julskattens mysterium tillsammans med Musikteater Unna. Vid sidan av musiken är Vilja-Louise verksam som fotograf och har tagit bilder för -och designat Vanja Modighs hemsida.

Julia Vestberg

Julia Westberg är utbildad sångpedagog och musiker vid Musikhögskolan i Malmö, med särskild inriktning mot folksång. Hon sjunger visor från Gotland och Sverige, men har även sånger från andra länder och genrer på repertoaren. Olika musikdramatiska projekt har tagit stor plats i Julias yrkesverksamma liv, och hon skriver ofta och gärna musik skräddarsytt till bland annat barnföreställningar och till revysammanhang, där hon även setts på scen. Julia spelar även harpa, och har en förkärlek till de lite mindre folkharporna. Julia är uppvuxen i Alva på Gotland.

Vokaltrion Vanja Modigh bildades i samband med medlemmarnas studier i svensk folksång vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Under studietiden kom de i kontakt med gamla inspelningar av folklig sång från bland annat USA och Georgien. Tagna av sångernas skörhet och kraft samt med en fascination inför de inspelade rösternas olika klangfärger föddes idén om att låta material och sångstil berikas av olika traditioner.

Detta blev startskottet för trion Vanja Modigh. 


Arrangör

Klinte pastorat i samverkan med Sensus

Dela


Visa på karta