Last Call. Gratis Performance på Slite marknad

Last Call. Gratis Performance på Slite marknad

Datum: 26 aug.
Tid: 13:00 - 15:40
Torget Slite
62448 Slite

Last Call. Gratis Performance på Slite marknad

Gatuföreställning som följer flödet i dagens kommunikation och får publiken att interagera genom att ringa till vår telefonkiosk.

EN GATUFÖRESTÄLLNING
av REACT Public Performances

Speltid ca. 40 minuter.

Föreställningen visas 13 och 15.

Lågt batteri, ingen laddare. Vi ser på telefonen med skräck. 0%... den stängs av. Panik!

En telefonkiosk... man kan ringa från en telefonkiosk. Det brukade finnas en i varje hörn, någon måste finnas kvar. Fast... det gör det inte!

Vad skulle hända om det stod en telefonkiosk här och nu? Skulle vi överleva fusionen mellan nutiden och nittiotalet, eller skulle vi falla in i en oändlig loop med referenser till popkultur?

Last Call är en gatuföreställning som följer flödet i dagens kommunikation och ger publiken tillfällen att interagera genom att ringa till vår telefonkiosk. Med humor och genom dans, rörelse och fysisk teater ifrågasätter vi hur vi kommunicerar idag, hur vi beter oss i våra umgängeskretsar och hur vi påverkas av våra telefoner, alltid med paralleller mellan “då” och “nu”.

Idag är alla alltid anslutna, alltid tillgängliga för hela världen och samtidigt frånkopplade det som finns omkring dem. Lyckligtvis har vi lyckats utrota varje form av tristess från våra vardagsliv, och att vänta i kö är ett minne blott. Kommunikationen har utvecklats, socialt beteende har utvecklats... spelreglerna har ändrats.
Dags för ett sista samtal… Who you gonna call?

Det kommer finnas en del sittplatser men det går fint att ta med en egen stol.

Vi bjuder på föreställningen men blir glada om ni swishar ett litet bidrag.

Om REACT Public Performances: React är ett performancekompani, baserat i Sverige, som ämnar att nå folk direkt genom att spela föreställningar på allmänna platser, och därigenom erbjuda konst till ny publik. Dans, rörelse, teater och cirkus kan ses som de huvudsakliga konstnärliga verktyg vi använder för att skapa lekfulla, kreativa och interaktiva föreställningar. React Public Performances huvudsakliga uppdrag är att väcka frågor kring de regler som formar vårt beteende i allmänna utrymmen. Målet är att skapa situationer som ger folk tillfället att ifrågasätta både begränsningarna i allmänna utrymmen och hur de följer skrivna och oskrivna regler. Vi vill att vårt arbete ska vara en väg in till scen- och performancekonst för ny publik lika mycket som en originell upplevelse för erfaren publik. React är ocskå ett interkulturellt kompani med medlemmar som från början kommer från Sverige, Finland, Frankrike och Portugal.
 


 


Arrangör

Nordret Scen och Film

Dela


Visa på karta