Langska huset konstutställning

Langska huset konstutställning

Datum: 4 aug.
Tid: 12:00 - 16:00
Dagar: Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag
Langska Huset (nedervåningen)
Kopparsviksgatan 7 , 62158 Visby

Langska huset konstutställning

Utställning med verk i blyerts, kol, akvarell, olja

Konstnärerna Anneth Bergman (Göteborg) och Annika Börtin (Malmö) visar konstverk i blyerts, kol, akvarell och olja på Langska huset (bottenvåningen) under en veckas tid. Passa på att besöka galleriet och prata med konstnärerna som är på plats varje dag under öppettiderna.  

För Anneth kommer alltid tecknandet först, även om hon också målat en del. Hon fastnade tidigt för linjen, och kontrasten mellan den och det vita pappret. Vad ett linjespel kan åstadkomma figurativt, men även abstrakt. Hur tätheten i linjerna bildar formationer som tillsammans med de vita mellanrummen blir till en bild, en berättelse. På Langska huset ställer hon ut blandade smakprov på teckningar av människor, djur och natur.


Annika målar mest i färg. Verken handlar om tillfälliga händelser från livet, förändrade och tolkade in i ett annat uttryck, med färg och skiftningar i texturen. De förmedlar starka känslor och betraktaren kan se egna berättelser i målningarna. På Langska huset visar hon upp både små verk i akvarell och två större oljemålningar. 

Hjärtligt välkomna

Kol
Kol

Arrangör

Langska huset

Dela


Visa på karta