KonstTorsdag: Visning av utställningen E-metabolism

KonstTorsdag: Visning av utställningen E-metabolism

Datum: 30 mars
Tid: 17:00 - 18:00
Fornsalen, Gotlands Museum
Strandgatan 14 , 62158 Visby

KonstTorsdag: Visning av utställningen E-metabolism

Guidad visning av den spännande utställningen E-metabolism, där skrotade e-skotrar designats om till nya produkter.

Dags för ”KonstTorsdag” igen! Den här gången visas den spännande utställningen E-metabolism, där e-skotrar som kastats i Malmös kanaler fiskats upp och designats om till nya produkter. Museet har extraöppet till klockan 18.

Entré: Ordinarie entré (80–100 kr). Medlemmar i Gotlands Fornvänner, Sveriges museer, KIF/KRO och alla under 19 år går in på museet kostnadsfritt.
(Läs längre ner hur du blir medlem). 

FAKTA OM UTSTÄLLNINGEN:
Medlemmarna i Andra formen i Malmö har fiskat upp e-skotrar ur Malmös kanaler. Skrotet har designats om till nya produkter som utmynnat i utställningen E-metabolism som visas på Fornsalen. I projektet E-metabolism ville medlemmarna i det skånska designkollektivet undersöka fenomenet e-skotrar. Genom att lyfta upp skotern ur kanalens djup visar kreatörerna på dess möjligheter att sättas i nya sammanhang även efter att den slutat susa fram på Malmös gator. Till sin hjälp har de dykare från den ideella föreningen Leva Livet som dyker i Malmös kanaler på fritiden och som genom åren hämtat upp ett svindlande antal skotrar ur djupet.

FAKTA OM KONSTTORSDAG:
Gotlands Konstmuseum, Galleri Wisby och GKF anordnar ”KonstTorsdag” med vernissager och konst-happenings. Konceptet är en ny samverkan mellan tre gotländska konstscener för att göra vernissager och utställningar mer lättillgängliga, från eftermiddag till tidig kväll.

BLI MUSEIMEDLEM:
Passa på att bli museimedlem med mängder av förmåner: Gratis entré till våra utställningar och ”Skepp & skoj”. Rabatter på vandringar, föreläsningar, i museibutiken och på kafét. Lös medlemskap på Fornsalen eller via denna länk: Bli museimedlem – Gotlands Museum


Arrangör

Gotlands Museum

Dela