KonstTorsdag - Vernissage Per Fernhagen

KonstTorsdag - Vernissage Per Fernhagen

Datum: 23 feb.
Tid: 16:00 - 19:30
Galleri Wisby, Adelsgatan 29
Adelsgatan 29, 62157 Visby

KonstTorsdag - Vernissage Per Fernhagen

Målningar och skulpturer med naturen i centrum. Per har nu flyttat till ön efter många år på västkusten. Premiär för KonstTorsdag!

Välkommen till årets första vernissage på Galleri Wisby, Adelsgatan 29!

Per Fernhagen visar målningar och skulpturer. 

Per Fernhagen är bla utbildad på Konstindustriskolan, Valands konsthögskola och HDK i Göteborg. Efter att ha bott på västkusten i mer än 30 år, finns han nu på Gotland där en ny boplats skapas i Sproge.

Han har ett långt CV med utställningar och offentliga utsmyckningar i hela Sverige. 

I hans konst står naturen i centrum. Vare sig om det handlar om måleri eller strandfyndsskulpturer. En natur som stiliseras och abstraheras och som placeras fritt i förhållande till varandra. Vi betraktar bilden från en plats bakom ett glas ofta med en horisontlinje som delar av verkligheten. 

 

Med Per Fernhagens utställning inleder vi på Galleri Wisby en samverkan med Gotlands konstmuseum och GKF (Gotländska konstnärer och formgivare). Vi startar något vi kallar Konst-Torsdag! 

Det innebär att vi kommer synkronisera vernissager så långt det går, ha öppet längre på vernissagekvällarna, som alltså blir torsdagar, så att konstpubliken kan mingla runt. Hoppas att ni konstälskare tar chansen till en torsdagskväll med konsten i centrum i Visby centrum! (GKF har vernissage samma tid)

KonstTorsdag
KonstTorsdag

Arrangör

Galleri Wisby

Dela


Visa på karta