Kallirroi Ioannidou ställer ut i Galleri Apoteket

Kallirroi Ioannidou ställer ut i Galleri Apoteket

Datum: 5 nov.
Tid: 10:00 - 16:00
Dagar: Torsdag, fredag, lördag, söndag
Galleri Apoteket
Roma Kungsgård , 622 52 Romakloster

Kallirroi Ioannidou ställer ut i Galleri Apoteket

Kallirroi Ioannidou – You can't escape your tears, Du kan inte komma undan dina tårar, 12/10–5/11, öppet tors–sön kl 10–16

Utställningen Du kan inte komma undan dina tårar handlar om miljökatastrofen som vi är mitt i. Ioannidou besökte hennes hemland Grekland i 2021 när översvämningar och bränder tog över och den en gång stolta grekiska solen förvandlades till att bli en radioaktiv sfär – som en trollkarls bilder av apokalyptiska mardrömmar och retro sci-fi-dystopier – en kuslig röd himlakropp i en värld förvrängd av katastrofer.

Ioannidous svar på den kognitiva dissonansen i vår instabila nutid är att skapa absurda vinjetter fyllda med torr humor. Kompositionerna navigerar en känslig linje mellan fängslande skönhet och att vara oroande groteska och skildrar ett liv över förväntan. Inom denna ram av ekologisk sorg, blir konceptet att idealisera naturen som en passiv bakgrund eller ett neutralt skede för mänskliga aktiviteter inte längre relevant eller effektivt och det vet Ioannidou. Hennes ofta ironiska bilder väcker frågor om hur vi väljer att leva och det är mycket ofta i förnekelse. Ioannidou bestämde sig för att ta en paus från nyheterna efter sin traumatiska upplevelse i 2021 och undersökte den kollektiva dissonansen som vi verkar befinna oss i.

 

Kallirroi Ioanniduo – Push the button, 2023, olja och pastellkritor på duk
Kallirroi Ioanniduo – Push the button, 2023, olja och pastellkritor på duk

Arrangör

Galleri Apoteket, Nils Östbrant, Anni Tuomi

Dela


Visa på karta